Mailleriniz artık güvende: Gmail'e şifreleme özelliği geliyor!

Kullanıcıların mail gizliliği ile ilgili endişeleri son buluyor. Google, Gmail için uçtan uca şifreleme özelliğini getireceğini duyurdu.

Kullanıcıların mail gizliliği ile ilgili endişeleri son buluyor. Google, Gmail için uçtan uca şifreleme özelliğini duyurdu.

Google kullanıcıların mail ile ilgili endişelerini yok edecek özelliği kullanıma sunuyor. Google, Gmail'e gizliliği arttıran uçtan uca şifreleme özelliğini getiriyor.Güvenlik özelliği şu anda beta sürümde mevcut ve yalnızca Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus ve Education Standard, yani eğitim hesapları için aktif edildi.

Gmail web için yeni istemci tarafı şifreleme (E2EE), herhangi bir üçüncü şahıs ve hatta Google’ın kendisi için kullanıcı verilerini ve ekleri şifreli ve okunamaz hale getirecek. Bu, ekli e-postalarda kullanıcıların tüm hassas verilerinin daha güvenli olacağı anlamına geliyor.
Uçtan uca şifreleme özelliği, Gmail'de e- posta iletilerinin gönderici tarafından şifrelenmesini ve şifrelerinin yalnızca ilgili alıcı tarafından çözülebilmesini sağlıyor. Google, üçüncü kişi, kuruluş ve hatta e-posta sunucusu, e-posta ile gönderilen mesajların ve eklerin şifresini çözemeyecek veya okuyamayacak.

Google, Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Meet ve Takvim için zaten istemci tarafı şifreleme sağlıyor. Şimdi bu özellik Gmail’de ancak sadece Workspace kullanıcılarının kullanımına sunuldu.

Uçtan uca şifreleme özelliği nasıl aktif edilir?

Beta programına katıldıktan sonra Yönetici konsolu - Güvenlik - Erişim ve veri denetimi altından istemci tarafı şifrelemeyi açabiliyor. Mesaj penceresinin yanında kilit simgesine tıklayıp ek şifrelemeyi seçerek de özellik etkinleştirilebiliyor.

NOT: Gmail'e henüz bu özellik gelmedi. Özelliğin önümüzdeki günlerde Gmail kullanıcılarının beğenisine sunulması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan taşralara tasarruf ayarı Kerkük’teki tarihi çarşıda yine şüpheli yangın çıktı PKK'ya Fırat Kalkanı bölgesinde darbe!
Sonraki Haber