Mafyadan ambulanslara 'siren çalma' talimatı

İtalya’nın Napoli kentinde mafyadan ambulans ekiplerini 'endişelendiren' bir talimat geldi. Mafya, uyuşturucu satıcıları korkuttuğu için ambulans ekiplerinden araçların sirenlerini çalmamalarını ve yanıp sönen ışıkları kullanmayı bırakmalarını emretti. Ambulans ekipleri, söz konusu tehditkar talimat sonrası polisten koruma istedi.

İtalya’nın Napoli kentindeki mafya üyelerinden ambulans ekiplerine ilginç ve bir o kadar da endişe verici bir ‘emir’ geldi.

Ülke gündemine oturan emre göre, mafya, ambulans ekiplerine uyuşturucu satıcılarını korkuttuğu için sirenlerini ve yanıp sönen ışıkları kullanmayı bırakmaları talimatı verdi.

İtalya medyası, geçen Cumartesi iki mafya üyesinin bir ambulansı durdurduğunu ve sirenleri kapatmasını, eğer kapatmazsa sürücüyü öldüreceklerini söylediğini yazdı. Uyuşturucu satıcılarının ambulans sirenlerini polis sireni sanarak korkup kaçtıkları da haberlerde verilen bilgiler arasındaydı.

AMBULANS EKİPLERİNDEN KORUMA İSTEĞİ

Napoli’de ambulans sürücülerinin mafyadan gelen söz konusu tehditler üzerine polisten koruma istediği bilgisi verildi.

Mafya üyeleri tarafından ölümle tehdit edilen ambulans sürücülerinden Manuel Ruggiero (42), yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Sanita ve Traiano da dahil olmak üzere diğer mahallelerde siren kullanmama emri aldık. Sirenleri sadece bölgeyi terk ettikten sonra açabiliyoruz. Cumartesi günü olaya karışan ambulans ekibi, kalp krizi geçiren bir hastayı kurtarmak için zamanında gelemediklerini iletti” diye konuştu.

(DHA)

Merkez faizde ne karar alacak? Beşiktaş Vincent Aboubakar'ın bonservisini belirledi! İngiltere ile satranç maçını Türkiye kazandı
Sonraki Haber