Macron'dan tehlikeli hareketler... Fransa’nın Ermenilere silah desteği sürecek!

Azerbaycan’da yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Aliyev’in ilk ziyaretini Türkiye’ye yapması,Fransa’yı harekete geçirdi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un daveti ile Fransa’ya gitti. Macron ve Paşinyan görüşmeleri öncesinde basına konuştu. Macron konuşmasında Fransa'nın Ermenistan'ı desteklemeye ve bu ülkeye "sorumluluk ruhu ile ve gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" silah desteği sağlamaya devam edeceğini belirtti.

İlham Aliyev’in yeniden Azerbaycan Devlet Başkanı seçilmesinin yankıları sürüyor.

ILHAM ALİYEV İLK YURT DIŞI ZİYARETİNİ TÜRKİYE’YE YAPTI!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinde 7 Şubat’ta yapılan seçimi kazanmasının ardından, ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yapmıştı.

Ankara’da 18 Şubat’ta resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi.Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.Toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ile Azerbaycan arasında kalıcı barış için tarihi bir fırsat penceresi açıldığını söylemişti.

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ise “Türkiye dünyada söz sahibi, bölgede barışın garantörü.” demişti.

FRANSA VE ERMENİSTAN HEMEN HAREKETE GEÇTİ!

Bu gelişmelerin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron da harekete geçti. Macron Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı Fransa’ya davet etti.

Macron, Paşinyan'ı Elysee Sarayı'nda Paşinyan'ı ağırladı.

Busrada iki lider görüşme öncesi ortak basın açıklaması yaptı.Açıklamada,Nazi işgali sırasında Fransa saflarında hayatını kaybeden Ermenilere atıf yapan Macron, Ermenilerin "Fransız direnişine ve ulusuna verdiği desteğin" farkında olduklarını vurguladı.

MACRON PAŞİNYAN’I ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Görüşmelerin sonunda yapılan toplantıda Ermenileri öve öve bitiremeyen Macron,” Ermenistan'ın bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, demokratik gidişatına ve temelde barış arzusuna verdiği desteğe güvenebilirsiniz." dedi.

Macron konuşmasının devamında Ermenistan’ın barış arzusunu "sürdürme kararlılığı ve cesaretinden" dolayı Paşinyan'ı takdir ettiğini dile getirdi.

Macron, Paşinyan'ın bu "kararlılığının", Ermenistan'ın Avrupa kıtasında "savaş suçlarının işlendiği sırada" Uluslararası Ceza Mahkemesine katılması ile daha da somutlaştığı yorumunu yapması dikkati çekti.

FRANSA KAFKASLAR’DA NE YAPMAK İSTİYOR

Avrupa medyası ile Türk Dünyası Medyası’nın da dikkatle izlediği Macron ile Paşinyan’ın görüşmesinde Azerbaycan konusu da gündeme geldi.

Paşinyan ile görüşme sonunda Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşmesinin ele alınacağını kaydeden Macron, Sünik bölgesindeki son gelişmelerin sahada "tırmandırma riskinin" varlığına işaret ettiğini iddia etti.

Macron konuşmasının sonunda yine Ermenistan tarafını kollayarak Azerbaycan'ın Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı konusunda "tüm belirsizlikleri" gidermesi gerektiğini savunduğu görüldü. Macron konuşmasının son bölümünde ise Azerbaycan ile sınırların çizilmesi hususunda da "iyi niyetle" çalışılmasının sınırdaki birliklerin geri çekilmesi açısından gerekli olduğunu söyledi.

FRANSA’NIN ERMENİSTAN’A SİLAH DESTEĞİ SÜRECEK!

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Macro, Paşinyan ile görüşmesi sonunda Kafkaslar’daki niyetlerini son cümleleriyle ortaya koydu.

Macron konuşmasında Fransa'nın Ermenistan'ı desteklemeye ve bu ülkeye "sorumluluk ruhu ile ve gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" silah desteği sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Samsun'da makam aracı yayalara çarptı 17 ilde eş zamanlı FETÖ operasyon! 36 kişi yakalandı Kayseri’de ANAMAK 2024 coşkusu
Sonraki Haber