Logo ve adres resmen değişti! Twitter'ın yerini alan süper uygulama 'X' neler sunacak? CEO, 'Her şeyin uygulaması'nı anlattı

Twitter'ın ismi, logosu ve adresi artık resmen değişti. Twitter'ın yerini alan 'X' ile ilgili yeni detaylar geldi. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, 'süper uygulama' X ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni platform neler sunacak?

Elon Musk'ın açıkladığı gibi Twitter'ın adı ve logosu resmen değişti. Artık platformun resmi adı 'X' oldu. Twitter, 24 Temmuz TSİ 12.00 itibarıyla resmen dünyaya veda etti ve 'X' oldu.

Artık http://X.com adresi https://twitter.com/'a yönlendiriyor.

TWITTER'IN YERİNİ ALAN 'X' NELER SUNACAK?

X'in tam olarak neler sunacağı bilinmiyor olsa da kısa bir süre önce Twitter'ın CEO'luk görevini devralan Linda Yaccarino tarafından yapılan açıklamalar, yeni platform ile ilgili önemli ipuçları sağlıyor.

İşte 'süper uygulama X'in sunacakları...

ÇİN'İN WECHAT ÖRNEĞİ AKILLARA GELİYOR

Twitter CEO'su Linda Yaccarino Twitter'ın yerini alacak 'X' ile iligli şu açıklamaları yaptı:

"Hayatta veya işte, başka bir büyük izlenim bırakmak için ikinci bir şansın olması son derece ender görülen bir şeydir. Twitter, büyük bir izlenim bıraktı ve iletişim kurma şeklimizi değiştirdi. Şimdi, X daha da ileri giderek küresel kent meydanını dönüştürecek.

X, fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar yaratan ses, video, mesajlaşma, ödemeler/bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir. Yapay zekâ tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.

Hayranlar ve eleştirmenler yıllarca Twitter'ı daha büyük hayaller kurmaya, daha hızlı yenilik yapmaya ve büyük potansiyelimizi gerçekleştirmeye itti. X, bunu ve daha fazlasını yapacak. X'in son 8 ayda yaptığı hızlı lansmanlarla şekillendiğini görmeye başladık. Ancak daha yeni başlıyoruz.

Bu dönüşümün kesinlikle bir sınırı yoktur. X, pekâla her şeyi sağlayabilecek bir platform olacak. Elon Musk ve ben, X'i dünyaya getirmek için ekiplerimizle ve ortaklarımızın her biriyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

HER ŞEYİN UYGULAMASI

Akıllara ilk olarak gelen örnek WeChat platformu. Çin'de neredeyse tüm işlemlerde kullanılabilen süper uygulama diyebileceğimiz WeChat, ödeme, sosyal ağ, müşteri teknik destek, resmi devlet işlemleri gibi her şey için kullanılabiliyor.

Elon Musk'ın 'X' projesinin de WeChat gibi küresel bir 'her şeyin uygulaması' yaratmak olduğunu söylersek yanlış olmaz.

Tabii ki konu 'her şey' olunca güvenlik ve gizlilik büyük bir önem arz ediyor ve X'in bu konuda hükümetlerden ne kadar onay alıp alamayacağı soru işareti.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber