Laboratuvar ortamında yetişen beyin hücreleri yaptıklarıyla şaşırtıyor! Yapay beyin hücreleri oyun oynamayı öğrendi!

Deney için araştırmacılar, embriyonik beyinlerden fare hücreleri ve kök hücrelerden elde edilen bazı insan beyin hücrelerini topladı. Hücreler, Pong oyunundaki topun hangi tarafta olduğunu ve raket görevi gören şeyden ne kadar uzakta olduğunu gösteren elektrotlar aracılığıyla oyuna bağlandı. En eski arcade oyunlarından biri olan Pong, topun oyun alanı içinde tutulmasını gerektiren bir masa tenisi oyunu.

5 DAKİKADA ÖĞRENDİ

Bunların ardından hücrelerin kendi elektrik aktivitelerini ürettiği gözlemlendi. Elektrotlardan gelen geri bildirimler, hücrelerin raket gibi davranmasını sağladı ve topu nasıl geri döndüreceğini öğretti. Uzmanlar, mini beynin beş dakikada oynamayı öğrendiğini belirtti. Bunun yanı sıra sık sık topu kaçırdıkları; ancak başarı oranının rastgele şanstan daha yüksek olduğu da eklendi. Araştırmacılar, bilinci olmayan bu hücrelerin oyunu bir insanın oynadığı şekilde oynayamadığını da belirtmeden geçmedi.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!