Laboratuvar ortamında yetişen beyin hücreleri yaptıklarıyla şaşırtıyor! Yapay beyin hücreleri oyun oynamayı öğrendi!

Bilim insanları, ‘mini beyin’ olarak adlandırılan 800.000 yapay beyin hücresinin çevresini algılayıp tepki verebildiğini ve 1970’lerde çıkış yapan tenis benzeri Pong oyununu oynayabildiğini belirtti. Araştırmacılardan Dr. Brett Kagan da laboratuvarda ilk kez ‘duyarlı’ beyin yaratmanın başarıldığını iddia etti. Diğer uzmanlar ise çalışmayı ‘heyecan verici’ olarak tanımlarken ‘duyarlı’ tanımını yapmanın şu an için biraz fazla olduğunu aktardı.

Kagan çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Cihazı tanımlamak için daha iyi bir terim bulamadık. Harici bir kaynaktan bilgi alabilir, onu işleyebilir ve gerçek zamanlı olarak yanıt verebilir” ifadelerini kullandı. Mini beyinlerin ilk olarak 2013 yılında beynin küçük olduğu genetik hastalık mikrosefaliyi incelemek için üretildiği, o zamandan beri de beyin gelişimi araştırmalarında kullanıldığı aktarıldı. Yeni çalışma da hücrelerin ilk kez bir dış ortamla, bu durumda video oyunu, iletişime girmesini sağladı.

Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Benzin ve motorine zam! Akaryakıtta yeni dönem