Küflü çikolataların CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, hem eğitimi hem de markayla ilgili yalan söylemiş

Sosyal medyada bir kullanıcının küflü çikolata paylaşımına verdiği yanıtla tepki çeken Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun LinkedIn profilinde 2013 yılında bitirdiğini söylediği Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programının ilk mezunlarını 2015 yılında verdiği ortaya çıktı. Diğer yandan İsviçre merkezli Patiswiss markasından da bir açıklama geldi. İşte detaylar...

‘Küflü çikolata’ paylaşımına verdiği yanıtla gündem olan ve ardından Patiswiss firmasındaki CEO’luk görevinden istifa eden Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun özgeçmişindeki eğitim bilgileriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

T24’ün haberine göre, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun özgeçmişinde, Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programı mezunu olduğunu belirtmesi tartışma yarattı..

PROGRAM 2012’DE BAŞLAMIŞ

Üniversitesinin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2011 ile 2013 yılları arasında tamamladığını söylediği programın 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde başladığı, programın ilk mezununu 2015 yılında verdiği anlaşıldı. Linkedin profiline göre 2005-2009 yılları arasında Başkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamlayan Yıldız, 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programını tamamladı.


Ancak, Hacettepe Üniversitesi’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2013 yılında tamamlandığını söylediği program, 2012-2013 yılında başladı. Program ilk mezununu da 2015 yılında verdi..

“BİLGİ DOĞRU DEĞİLDİR”

Hacettepe’de öğretim üyesi olan Erdi Daşdemir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yıldız’ın bilgileri ile ilgili “2011-2013 Hacettepe End. Müh. Yüksek Lisans bilgisi doğru değildir. Böyle bir mezunumuz yoktur. Program ilk mezununu 2015’te vermiştir.” ifadelerini kullandı.

İSVİÇRE MERKEZLİ FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Diğer yandan İsviçre merkezli orijinal Patiswiss markası da açıklama yaparak Türkiye’deki Patiswiss firması ile alakası olmadığını duyurdu. Patiswiss AG, açıklamasında, Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu açıkladı .İsviçreli şirket, “Patiswiss AG İsviçre’nin ticari marka korumasının ihlalleri birçok ülkede tescil edildiğinden, geçmişte birkaç kez Patiswiss Çikolata’ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatmıştı” ifadelerini kullanarak, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekti.

1 Mayıs'ta polise saldıran 52 şüpheli hakkında tutuklama talebi! Adana Demir tek attı, İstanbul'da 3 puanı aldı! Okan Buruk Tete için raporunu verdi! Sene sonu ayrılık...
Sonraki Haber