Kripto vurgunları sona erdirecek hamle! Şüpheli işlemlerde kimlik tespiti yapılacak...

Kripto para borsalarınn art arda binlerce vatandaşı dolandırmasının ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)'tan yatırımcıları sevindirecek bir açıklama geldi. MASAK kripto varlık hizmet sağlayıcılarının uyması gereken kuralları belirledi. Alınan karara göre şüpheli işlem bildirimi gerektiren durumlarda kimlik tespiti yapılmak zorunda. Bu hamle ile kara para aklamak için kripto para (Bitcoin)'i kullananlar ya da birden toplu olarak para çekip vurgun yapanların önü de kesilecek.

MASAK, kripto para borsası olarak bilinen yani kripto varlık hizmet sağlayıcılarının uyması gereken kuralları belirledi. Yeni açıklanan rehbere göre, kripto para müşterilerine yönelik "kimlik tespiti" getiriliyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları, şüpheli işlem bildirimini gerektiren durumlarda tutar gözetmeden ya da birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı 75 bin lira veya üzerinde olduğunda, kimlik tespiti yapmak zorunda olacak.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı