Kremlin: Ukrayna, Putin ve Zelenskiy'nin görüşmesini istiyor ama şimdilik söz konusu değil

Antalya'da Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının görüşmesinin devam ettiği dakikalarda Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın Zelenskiy ve Putin'in bir araya gelmesini istediğini ancak bu durumun şimdilik söz konusu olmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna tarafının sürekli olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy’in bir araya gelmesini istediğini, fakat şimdilik ülkeler arasındaki görüşmelerin dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna’nın Rusya’ya doğrudan Putin ile Zelenskiy’i bir araya getirecek bir görüşme düzenlenmesi teklifinde bulunup bulunmadığı sorusu karşısında, “Kiev sürekli olarak Moskova’ya bu teklifte bulunuyor, fakat şu aşamada görüşmeler dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştiriliyor” dedi.

Peskov söz konusu açıklamayı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba’nın Antalya’da görüştükleri sırada yaptı.

Peskov, Lavrov ile Kuleba’nın Antalya’daki görüşmelerinde, Putin ve Zelenskiy’in bir araya gelmesi konusunda bir anlaşmaya varıp varamayacağı sorusu üstüneyse, öncelikle görüşmelerin bitmesinin beklenmesini istedi.

Yine İzmir yine taksiciye darp! Saldırının silahı: Kaldırım taşı! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı! İstanbul'da doktora saldıran hasta hakkında yeni gelişme!
Sonraki Haber