Kremlin: Türkiye ile ilişkilerde 'çok iddialı hedeflerimiz' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin ardından, Rusya lideri Vladimir Putin kendisini arayarak tebrik etti. Ayrıca Kremlin'den yapılan açıklamada 'Türkiye ile çok iddialı hedeflerimiz var' denildi.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri yapıldı ve kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Rusya lideri Vladimir Putin de Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

"Seçim zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin başı olarak özverili çalışmalarınızın doğal bir sonucu, Türk halkının devlet egemenliğini güçlendirme çabalarınıza ve bağımsız dış politikanıza desteğinin açık bir kanıtı" diyen Putin, ayrıca Erdoğan’a ikili ilişkilerin güçlenmesindeki 'kişisel katkısından ötürü' teşekkür etti.

KREMLİN: TÜRKİYE İLE ÇOK İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR

Kremlin ise Pazartesi günü resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, Rusya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci tur seçimi kazanarak 20 yıllık iktidarını uzatmasıyla Türkiye ile ilişkilerde 'çok iddialı hedefleri' gerçekleştirmeye can attığı kaydedildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Rus-Türk ortak projelerinin gerçekleştirilmesi söz konusu olduğunda zaten oldukça yüksek bir dinamik hakim. Elbette bu dinamiğin devam etmesini bekliyoruz çünkü hedeflerimiz gerçekten de çok iddialı" dedi.

Kocaeli'de depo yangını: Ekipler müdahale ediyor İbrahim Hacıosmanoğlu federasyon başkanlığına aday oldu Şimşek'ten beyanname açıklaması:400 binden fazla mükellef tespit ettik
Sonraki Haber