Kovid-19'un şiddetini artıran gen bulundu

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden bilim insanları, Mannan Bağlayıcı Protein (MBL2) gen B varyantına sahip olan kişilerin yeni tip koronavirüse karşı daha savunmasız olduğunu belirledi. Bilim insanları, bu genotipe sahip olan insanların şiddetli hastalığa yakalanma riskinin 10 kat, yoğun bakıma alınma olasılığının ise yaklaşık 3 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Türk bilim insanlarının koronavirüsle mücadelenin de seyrini değiştirecek keşfine ilişkin konuşan Öğretim Görevlisi Doktor Alpay Medetalibeyoğlu, "Bu genotipe sahip olan kişilerin yeni tip corona virüse yakalandıklarında yeterli bağışıklık yanıt oluşturma konusunda daha savunmasız olduğunu gördük. Çalışmamız, genetik ile hastalığın şiddeti arasındaki ilişikiyi açıkça ortaya koyan bir araştırma olma özelliğine sahip. Bununla birlikte, aşılama çalışmalarında bu gen varyasyonuna sahip olan kişilerin öncelikli olmasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...