Koronayı Süleymancılar yayıyor!

Koronavirüs salgınında vaka sayısında alarm veren ilk üç il arasında yer alan Ordu'da bir skandal ortaya çıktı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel kentte bulunan Süleymancılara ait bir yurdun pandemide kapalı olması gerekirken açık tutulduğu ve yurttaki öğrencilerin hepsinin koronavirüse yakalandığını öne sürdü.

Karadeniz Bölgesi’nde aralarında Ordu’nun da yer aldığı 5 ilde koronavirüs vakalarında rekor artış yaşandı. Buna göre Ordu ülke genelinde 194,42 ortalamayla Trabzon ve Rize’nin ardından üçüncü sırada yer aldı.

Kentteki vaka artışı konuşulmaya devam ederken, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den dikkat çeken bir iddia geldi.

"TÜM ÖĞRENCİLER KORONAVİRÜSE YAKALANDI"

Milli Eğitim Bakanı’na soru önergesi veren Adıgüzel, Süleymancılara ait bir öğrenci yurdunun pandemide kapalı olması gerekirken açık tutulduğunu ve yurttaki bütün öğrencilerin koronavirüse yakalandığını iddia etti.

"GİTTİKLERİ OKULA DA YAYDILAR"

Adıgüzel, ayrıca okulların açılması ile bu çocukların okula gönderildiği ve gittikleri okula da koronavirüs bulaşmasına neden olup okulun karantinaya alındığını da ekledi.

Olayı bir “facia” olarak niteleyen Adıgüzel önergesinde şunlara yer verdi:

“Ordu İli Çaybaşı ilçemizin Süleymancılara ait olduğu söylenen Özel Çınar Yurdu’nda kalan yaklaşık 60 yavrumuzun hepsi birden Covid olmuştur. Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayan bazı sınıflar ile de vakalar Köklük İlköğretim Okulu’na sıçramış, okulun karantinaya alınmasına neden olmuştur.

Bu bağlamda;

1- Yurtta kayıtlı toplam kaç öğrenci vardır? Kayıtsız olarak kalan öğrenci sayısı kaçtır? Yurtta toplam Covid olarak kayda giren öğrenci sayısı kaçtır?

2- Pandemide kapalı olması gereken bir yurt neden faaliyettedir? Türkiye'de bu şekilde faaliyette olan kaç tane cemaat yurdu vardır?

3- Buranın açık olduğu bakanlığınızın birimleri tarafından biliniyor muydu, en son denetlenmesi hangi tarihte yapıldı?

4- Burada öğrencilerin tamamının hasta olmasına varan süreçte bu sağlıksız koşulların denetlemesini bakanlığın hangi kurumu yapmalıydı? Bu kadar sürede buraya Milli Eğitim ya da Sağlık Bakanlığı görevlisi ulaşmadı mı?”

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan Erkan Yolaç vefat etti Robin van Persie'nin yeni takımı belli oldu Borsa İstanbul'da yeni rekor
Sonraki Haber