Korona tedavisinde 'Monoklonal antikor' mucizesi

Dünya, Monoklonal antikorların adını ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteyli ile öğrenmişti. Şimdi Almanya'da genel olarak uygulanmaya başlayacak olan bu antikor tedavisi salgınla mücadele konusunda büyük umut veriyor. Almanya, Kovid-19 aşısı teminindeki zorluğu "monoklonal antikorlara" dayalı yeni bir ilaçla telafi edeceğini ve nüfusunu bu tedaviyle korumaya çalışacağını dünyaya ilan etti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, hükümetinin bu ilacı temin ettiğini ve Avrupa Birliği'nde (AB) uygulayacak ilk ülke olacağını açıkladı.

Ekim ayında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tedavisinde de kullanılan ve bir araştırmaya göre aşıya benzer bir etki de yapabildiği düşünülen monoklonal antikorlar hakkında bilinenler ise şöyle:

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!