Korona insan derisinde 9 saate kadar kalabiliyor

Japonya’da koronavirüsün insan vücudunda ne kadar kalabildiğine yönelik önemli bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, koronavirüs halk arasında grip olarak bilinen influenza A virüsüne göre deride 4 kat fazla yani 9 saate kadar kalabiliyor.

Japonya’daki Kyoto Prefectural Üniversitesi Tıp fakültesi tarafından yapılan araştırmada koronavirüsün insan vücudunda ne kadar süre kalabildiğine dair çarpıcı sonuçlar elde edildi.

9 SAATE KADAR KALABİLİYOR

Araştırmaya göre koronavirüsün ciltteki hayatta kalma süresinin influenza A virüsüne kıyasla 4 kattan daha fazla olduğu test edildi. Halk arasında grip olarak bilinen influenza A virüsü deride 2 saat kalıyorken koronavirüste bu sürenin 9 saate kadar çıktığı belirtildi.

EL YIKAMAK ÖNEMLİ

Araştırmayı yapan ekip koronavirüsün temas yoluyla bulaşmasını önlemek amacıyla bu çalışmaların ve el yıkamanın önemini vurguladı.

DHA

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber