'Korona için karantina gereksiz' diyen Sağlık Bakanı yardımcısı iyileşti

İlk olarak Çin'de görülen ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse yakalanan İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Herirçi, ölümcül virüsten kurtuldu. Yetkililer, Herirçi'nin iyileşerek görevinin başına döndüğünü bildirdi. Herirçi, koronavirüs bilgilendirme toplantısı düzenlemiş, ülkenin herhangi bir şehrinde karantina uygulamasını hayata geçirmek istemediklerini söyleyerek, ”Karantina uygulamaları birinci dünya savaşı öncesine ait yöntemlerdir” ifadelerini kullanmıştı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, 25 Şubat'ta Kovid-19 teşhisi konulan Sağlık Bakan Yardımcısı Herirçi, virüsü yendi.

KORONAVİRÜSÜN ÖZEL TEMSİLCİSİYDİ

Tedavisi tamamlanarak hastaneden taburcu edilen Herirçi, ülke genelinde 300 bin kişilik ekiple sürdürülen "Koronayla Ulusal Mücadele Seferberliği"nin yönetilmesi için Sağlık Bakanı Said Nemeki'nin özel temsilcisi olarak görevlendirildi.

KENDİSİ DUYURMUŞTU

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, 25 Şubat'ta sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Kovid-19'a yakalandığını açıklamıştı.

KARANTİNANIN GEREKSİZ OLDUĞUNU SAVUNMUŞTU

Herirçi, koronavirüs bilgilendirme toplantısı düzenlemiş, ülkenin herhangi bir şehrinde karantina uygulamasını hayata geçirmek istemediklerini söyleyerek, ”Karantina uygulamaları birinci dünya savaşı öncesine ait yöntemlerdir” ifadelerini kullanmıştı. 

İRAN'DA SON DURUM 

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayılmıştı. Ülkede koronavirüs vaka sayısı 10 bini aşarken can kaybı 429'a yükseldi.

Kovid-19 teşhisi konulanlardan 3 bin 276'sı ise iyileşerek taburcu edildi. Virüsü yenen İranlılar arasında Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani, Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan ve Kum Sağlık Bilimleri Üniversitesi Muhammed Rıza Kadir de bulunuyor.

Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! Kanzi nedir, ne demek, kelime anlamı ne, kime denir?
Sonraki Haber