Korona aşısı mahkemelik etti! Aşının ağır yan etkileri sebebi ile yüzlerce kişiye ömür boyu tazminat ödenecek!

3 yılı aşkın süre önce Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerinde gözlenen koronavirüs, aşıların bulunması ile birlikte kontrol altına alındı. Milyonlarca kişinin yaşamına sebep olan salgına karşı geliştirilen aşı sayesinde ölüm oranları sıfırlanırken Almanya’dan çarpıcı bir haber geldi. Aşının yan etkilerinden şikayetçi olan vatandaşlar, mahkemece haklı bulundu.

2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yayılım hızının yüksek olması sebebi ile kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerinde görülen koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “salgın” olarak nitelendirildi. 1 yılı aşkın süre boyunca salgın önlemleri kapsamında gümrük kapıları kapalı kalırken ülke içlerinde de sokağa çıkma yasakları uygulandı. Dünya genelinde 6 milyondan fazla kişinin hayatına mal olduğu bilinen salgın, keşfedilen aşıların uygulanmaya başlanması ile birlikte etkisini azaltmaya başladı ve bugün dünya genelinde salgından ötürü hayatını kaybeden kişi sayısı sıfırlanmış oldu.

Şu an halen alt varyantları ile aramızda bulunan ancak öldürücü özelliğinin aşılar sayesinde ortadan kalkmış olduğu söylenen koronavirüs, bugün flaş bir haber ile daha gündeme geldi. Virüsün kökeni birçok bilim insanı tarafından halen araştırılmaya devam edilirken aşının yan etkilerinden şikayetçi olan Alman vatandaşlar, soluğu mahkemede aldı.

301 KİŞİYE TAZMİNAT HAKKI TANINDI!

Alman kaynaklardan gelen bilgilere göre ülkenin bakım kurumları, koronavirüs aşılarının yan etkilerinden şikayet eden ve durumu mahkemeye taşıyan 301 kişiye tazminat ödemeye başladı. Şimdiye kadar 301 kişinin tazminat başvurusunun onaylanmış olduğu ülkede hak sahiplerine ömürleri boyunca her ay 164- 854 euro arasında ödeme yapılacak. Ayrıca yetkili birimlerin gerek görmeleri durumunda da ilgili kişilerin tedavi masrafları da devlet kurumları tarafından karşılanacak.

BIOENTECH’TEN AÇIKLAMA GECİKMEDİ!

Alman vatandaşların aşıların yan etkilerinden şikayetçi olmaları ve bunun karşılığında da mahkeme tarafından haklı görülerek tazminat hakkı kazanmaları üzerine bir açıklamada bulunan aşı üreticisi Biontech, incelenen vakalar ile kendi aşıları arasında bir bağlantının bulunmadığının kanıtlandığını ifade etti. Biontech açıklamasını “Bir aşı üreticisi olarak sorumluluğumuzu çok ciddiye alıyoruz” ifadeleri ile sonlandırdı.

Süper Loto sonuçları 23 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Metro hattında arıza 27 saattir devam ediyor! Vatandaşlar isyanda... Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında düşüş devam ediyor!
Sonraki Haber