Koordinesiz yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor!

Pazarcık ve Elbistan merkezli yıkıcı depremlerin ardından Kahramanmaraş’a gönderilen sivil yardımların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmadığı öğrenildi.

This browser does not support the video element.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde vatandaşlar tarafından kayda alan bilgilendirme videosunda yardımsever vatandaşlara tarafından bölgeye gönderilen eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı ortaya çıktı.

Videoda bilgi paylaşan kişi bölgeye yardımların ilk günden sonra ulaşmaya başladığını fakat sivil dağıtımlarda organizasyon ve koordinasyon olmadığı için yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığına dikkati çekti.

Söz konusu kişi yardımların siviller tarafından değil de devlet kanalları ve STK’lar tarafından yapılmasının önemini vurguladı.

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!