Yeni Şafak

Yeni Şafak, sosyal muhafazakâr ve İslamcı bir günlük gazete. Yayın hayatının ilk dönemlerinde İslamcı ve liberal yazarların bir arada bulunmasıyla öne çıkan gazetedir.

Vakıf, gazeteyi 1,5 ay çıkardıktan sonra ekonomik zorluklar nedeniyle yayına ara verilmiş, daha sonra gazete dönemin Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman tarafından satın alınmış ve 23 Ocak 1995 tarihinde farklı bir kimlikle yayına başlanmıştır. Gazetenin kuruluş yıldönümü olarak satın alınma tarihi esas alınmaktadır. Gazeteye daha sonra Mahmut Kış ortak olmuş, ilerleyen zamanlarda Kış ailesi gazetenin tek başına sahibi olmuştur. Gazetenin şuanki sahibi Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak'tır. İcra Kurulu Başkanı olarak da aynı aileden kardeşi Mustafa Albayrak bulunmaktadır.

Yeni Şafak Gazetesi Sahibi: Ahmet Albayrak
Yeni Şafak Gazetesi Kuruluş Tarihi: 19 Eylül 1994
Yeni Şafak Gazetesi Siyasi Yönelimi: Muhafazakar - Sağ
Yeni Şafak Gazetesi Tiraj: 102.669
Yeni Şafak Gazetesi Slogan: Türkiye'nin birikimi

Yeni Şafak Büyükekşi’yi hedef aldı! Çok sert ifadeler...
Yeni Şafak Gazetesi 28 yaşında Ahmet Nur Çebi: 120. yılımızı büyük başarılarla taçlandıracağız
HDP'nin kirli 'bakanlık' pazarlığı deşifre oldu! Yeni Şafak'ın YouTube kanalına LGBT dosyası nedeniyle ceza geldi Karagül, Yeni Şafak'ta artık yazmayacağını duyurdu İğrenç paylaşımlara soruşturma! Yeni Şafak'ın gündem yaratan haberinde asıl hedef kim? İbrahim Karagül: Putin ‘Çılgınlıklar Çağı’nı başlattı! "Trol" hesaplar kapatılsa ne olur? Yeni Şafak yazarına göre Kılıçdaroğlu üzülür! Toplumun gelir seviyesi düşük kesimine "sübvansiyon" önerisi Sabah yazarı şikayetçi: Medyaya muhalefet hakim! Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker Superhaber'in yeni programını övdü Yeni Şafak yazarı: Mehmet Barlas kaşarlanmış bir manipülatördür! Anıtkabir'de Kur'an okunsun! Yeni Şafak, Cübbeli Ahmet'e sert çıkan o manşet haberi neden sildi? Yeni Şafak, Ergün Yıldırım ile yollarını ayırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz yazısı Dilipak'tan şaşırtan hamle! Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu Yeni Şafak yazarı Rasim Özdenören'den haber var Mehmet Metiner köşe yazarlığına döndü Yeni Şafak bu sefer ne istiyor? Yeni Şafak Naci Ağbal'ı manşetten vurdu Yeni Şafak'ta "hilafet" krizi! Boğaziçi Üniversitesi'ni yıkacak mıyız? 'Çatışmalar İstanbul'da değil Paris, New York'ta olacak' 'ABD'den sonra ilk Türkiye'ye saldıracaklar' Biri polis 6 kişinin katiline müdürlük! Batı, Türkiye karşısında neden bu kadar panikledi? Hüseyin Likoğlu kimdir? Yeni Şafak'ın yeni Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu oldu