Yahudi

YAHUDİLİK HAKKINDA BİLGİ 

Yahudilik ya da Musevilik, ilk olarak İbranilerin Kutsal Kitabı ile gelen, ardından da Talmud'da ve diğer kutsal metinlerde daha da kapsamlı bir şekilde incelenip yorumlanan inanç, felsefe ve yaşam biçimine ait uygulamalar bütününe verilen ad.

Yahudi inancına göre Tanrı, tüm insanların yaratıcısı olmakla birlikte, özel olarak İsrail’in rehberi, koruyucusu ve kurtarıcısıdır. Onlar Tanrı’yı, dolayısıyla dini sadece İsrailoğullarına ait kabul ederler.

Bu yönüyle Yahve, sadece İsrailoğullarının tapınmakla yükümlü olduğu millî bir tanrı görünümündedir.

Yahudilik’te tanrının tek oluşu üzerinde ısrarla durulmasına rağmen Yahudi kutsal kitabının bazı bölümlerinde Tanrı beşerî özelliklerle (antropomorfik) tasvir edilmektedir. Kutsal kitap, Tanrı’ya beşerî organlar nispet etmekte, tanrıya insana benzediğini düşündürecek bazı davranış ve duygular atfetmektedir. Tanah’ta Tanrı için kullanılan beşeri özelliklerden bazıları şunlardır:

Tanrının yüzü, ağzı, sesi, gözleri, ayakları; Tanrı’nın konuşması, görmesi, işitmesi, oturması, dinlenmesi, uyanması, yürümesi, gülmesi, baba olması, oğlunun olması; Tanrı’nın sevinmesi, acı çekmesi, pişman olması, öfkelenmesi, intikam alması, kıskanması, yakılan kurbanların kokusundan hoşlanması, pişmanlıktan yorulması ve benzeri.

İsrailli siyasetçilerle görüşüp BM toplantısına katıldılar
Bu suçu işleyen Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanacak! ABD'li milyarder Musk çabuk çark etti: Yahudi gibiyim!
Türk vatandaşı İsrailli askerler ile ilgili başsavcılıktan flaş karar! Gizli tünelli sinagog ve yanındaki bina tahliye edildi! O Sinagog'un altındaki kan donduran gelenek gün yüzüne çıktı! Yahudilerin New York'taki gizli tünelleri ortaya çıktı! Camiyi işgal ederek hoparlörlerden Yahudi duası okudular! “Bu şeytani örgüte satılacak bir karış toprağımız yok!” Yasemin Öztürk: Bunun adı resmen işgaldir! KKTC’de sessiz siyonist işgale tepkiler artıyor: Yasal önlem yolda İsrail basını duyurdu: Ülkeyi terk ediyorlar! Yahudiler KKTC’den neden arazi satın alıyor? Ünlü oyuncudan 'Filistin' özrü! Son mesajıyla çark etti... "Hedef Türkiye, Abluka… Burada durum vahim" Kıbrıs’ın kuzeyinde yeni İsrail mi kuruluyor? Elon Musk, canlı yayında küfür etti! Yahudi sermayesi Kıbrıs'ta siyonist koloniler kurmaya çalışıyor! İsrail, sivilleri silahlandırmaya devam ediyor İsrail polisi, Batı Kudüs'te Siyonizm karşıtı Yahudilere saldırdı! Yahudi aydınlardan Filistin yanlısı gösterilerin yasaklanmasına tepki! "Gazzeliler umurumda değil. Önemli olan bin 3000 İsraillinin intikamı" ABD'de Filistin'e destek veren Yahudiler kongre binasını bastı! Türk Yahudi Toplumu'ndan İsrail'e tepki Gazeteciden 'İsrail ordusuna katılan Türk Yahudiler' ile ilgili çağrı! Yahudiler İsrail bayrağı yaktı: 'İsrail ordusu Yahudilerin değil!' Mayasız ayini nedir? Mayasız ayin neden yapılır? Yahudi yerleşimcilerden Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı... Futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı: Art arda açıklamalar geldi Yahudi yerleşim birimine silahlı saldırı: 5 ölü