Uygur

UYGUR NEDİR? UYGURLAR HAKKINDA BİLGİ

Uygurlar veya Uygur Türkleri, çoğunluğu Çin'e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Türk halkıdır. Dilleri Türk dillerinden Uygurca'dır. Uygurca, Arap kökenli bir alfabe ile yazılır. Uygurlar, geçmişte Çin ile dostça ilişkiler kurmamış, baskı ve işkence ile birlikte yaşamaya zorlanmıştır.

Cambridge Üniversitesi'nde duvar plaketi tartışma yarattı!
Perinçek protesto edildi: Karşısına geçip 'Uygur Türkü' maskesi taktı! Doğu Türkistan'lı Çin mağdurları Eskişehir'e geldi!
ABD, Çin'e karşı kullanmak için Uygur soykırımını gündemine alıyor! Çin Ulusal Günü'nde Uygurlardan Washington DC'de dev protesto! Çin, kadim Uygur kentlerini yok etmeye çalışıyor Pakistan: Çin'in Uygur politikasını destekiyoruz! Demokrasiden daha iyi! Uygurları zorla çalıştıran Çin'i boykot eden firmalar tek tek kapatılıyor! Çin'in ABD Büyükelçiliği'nin hesabı askıya alındı ABD Çin'in Uygur Müslümanlarına yaptığı zulmü soykırım olarak tanıdı "Uygurlara yardım edin, Çin'de hapisteyim" ABD'li senatörlerden 'Uygur Türklerine soykırım' tasarısı Türkiye'den BM'ye Doğu Türkistan çağrısı! Doğu Türkistanlıların eylemine medya ilgi göstermedi Uygur anneye 19 yıl hapis cezası Arsene Wenger'den Mesut'a destek! Uygur Türkü akademisyen ailesinin izini arıyor!