Tunceli

Tunceli, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer alan bir il.

Kuzeyde ve batıda Munzur Dağları ile Karasu Nehri, doğuda Bingöl Dağları ve Peri Suyu, güneyde Keban Baraj Gölü ile çevrilidir. Anadolu'nun pek çok yerinde olduğu gibi bu bölgede de çağlar boyunca pek çok uygarlık yaşamıştır. Orta Çağdan kalma ve bugün hâlâ iyi durumda bulunan Pertek Kalesi ve Munzur Vadisi Millî Parkı görülmeye değer güzellikleridir.

Tunceli'nin yerleşimleri: Tunceli (merkez), Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Pülümür'dür. 2010 TUIK verilerine göre ilimizde merkez ilçeyle beraber 8 ilçe, 2 belde ve 342 köy vardir.

DEM Partili milletvekilinden skandal hareket!
Tunceli’nin o beldesinde seçim yenilenecek 2024 Tunceli Belediye Başkanı belli mi?
DEM Partili Tunceli Belediye Başkanından skandal sözler Kadıköy'de TKP'li aday Fatih Mehmet Maçoğlu sandığa takıldı! TUNCELİ imsakiye saatleri 2024! Tunceli sahur ve iftar saatleri... O illerde yoğun kar ve buzlanma nedeniyle okullar tatil! CHP'ye zorlu rakip! Komünist başkan Maçoğlu Kadıköy'den aday oluyor! Naci Görür dikkat çekmişti! Tunceli sallandı... Görür'den yeni uyarı Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem! Türkiye'de kişi başı gelirin en yüksek olduğu il belli oldu Valilik duyurdu: Kent genelinde yasaklandı Tunceli'de deprem Kılıçdaroğlu'nun memleketinde yerel seçim çalışmalarını başlattı İmamoğlu, 'değişim' mitinglerine başlıyor! İlk durak bakın neresi... Tunceli'de hangi parti seçimi kazandı 2023? Tunceli milletvekili seçim sonuçları 2023 Munzur Çayı’na düşen 3 gençten birinin cansız bedenine ulaşıldı HDP Tunceli milletvekili aday listesi 2023 AK Parti Tunceli milletvekili adayı listesi 2023 2023'ün ilk çeyreğinde en çok ihracat yapan iller belli oldu Tunceli-Erzincan arası zincirsiz tırlara kapatıldı Tunceli'de eylem ve etkinlikler geçici süreyle izne bağlandı Köylülerden Tunceli Belediyesi'ne kefenli protesto! 300 kişiyi usulsüz emekli ederek 20 milyon liralık vurgun yaptı Mehmetçik havadan PKK'yı vurdu! Ses yerdeki HDP’lilerden geldi Tunceli’de gösteri ve etkinlikler ‘geçici izne’ bağlandı Faturaları ödemeyip... İstanbul’un en çok göç aldığı şehirler belli oldu! Peki sizin İstanbul’da ne kadar hemşeriniz var? TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin görüntüleri ortaya çıktı! İşte il il TOKİ evleri