Tahkim Kurulu

TAHKİM KURULU HAKKINDA BİLGİ

5894 Sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca Tahkim Kurulu, bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim merciidir. TFF'nin en üst hukuk kuruludur. TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.

Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar.

Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.

Tahkim Kurulu;

a) Federasyon ile kulüpler, hakemler, futbolcular, teknik direktörler, antrenörler, oyuncu temsilcileri, sağlık personelleri ve diğer yetkililer hakkında Yönetim Kurulu tarafından verilen kararları,

b) Amatör ve Profesyonel Disiplin Kurullarının kararları,

c) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararları,

e) Etik Kurulu kararları,

f) Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü ve talimatları uyarınca nihai karar verme yetkisine sahip diğer kurulların verdikleri hukuki sonuç doğuran kararlar,

g) Yönetim Kurulu tarafından çıkarılan talimatlar, ile ilgili uyuşmazlıkları ilgililerinin başvurusu üzerine inceleyerek kesin olarak karara bağlar.

Federasyon Başkanının teklifi ve Yönetim Kurulunun kararı ile en az beş yıllık meslekî tecrübeye sahip hukukçular arasından seçilecek bir Başkan ve altı asıl ve altı yedek üyeden oluşur.

Tahkim Kurulu'nun görev süresi, Federasyon Yönetim Kurulu'nun görev süresi kadardır.

TFF açıkladı: Trabzonspor'un cezasında yeni karar...
Trabzonspor'dan 6 maçlık ceza sonrası ilk hamle geldi Fenerbahçeli oyuncular kaç maç ceza alacak? İşte yanıtı...
Fenerbahçeli futbolcuları yıkacak haber! İşte sevk edilecek isimler... Tahkim'den Ali Koç'a kötü haber TFF'den Fatih Karagümrük'e 'erken çıkma' cezası! Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye şok karar! Tahkim Kurulu'ndan Dursun Özbek hakkında flaş karar! Tahkim Kurulu, Ali Koç’un cezasını onadı Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın cezasını onadı Fenerbahçe'nin itirazına Tahkim Kurulu'ndan ret Tahkim Kurulu'ndan yabancı sınırı itirazına ret 7 kulüp daha yeni yabancı kuralı için Tahkim Kurulu'na itiraz etti Tahkim'den Beşiktaş ve F.Bahçe'ye ret! TFF, Beşiktaş'ın itirazını bir kez daha reddetti Tahkim'den Beşiktaş ret! Tahkim Kurulu'ndan Sörloth kararı! Nwakaeme ve Fenerbahçe maçında oyanayabilecek mi? AİHM: Tahkim bağımsız değil! Fenerbahçe'den Tahkim Kurulu'na tepki! Fenerbahçe kararı açıklandı mı? TFF kararı... Harcama limiti Fenerbahçe'yi yıktı! TFF'den Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ret! Tahkim Kurulu'ndan açıklama geldi! Garry Rodrigues'in cezası onandı! Trabzonspor ile TFF'nin toplantı tarihi belli oldu Trabzonspor'dan sert finansal fair play tepkisi! Tahkim Kurulu, Isla'nın cezasında indirime gitmedi 200 günlük hak mahrumiyeti! Tahkim kurulu açıkladı Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin itirazını reddetti!