Sayıştay

Sayıştay merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını TBMM adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir.

– Mahalli idarelerin hesap ve işlemlerinin denetimi ve kesin hükme bağlanması Sayıştay tarafından yapılır. (2005 Değişikliği) Sayıştay’ın kesin hükümleri hakkında ilgiler yazılı bildirim tarihinden itibaren 15 gün içinde bir kereye mahsus olmak üzere karar düzeltilmesi isteminde bulunabilirler. Bu kararlar dolayısıyla idari yargı yoluna başvurulamaz.

– Sayıştay Yüksek Mahkeme değildir. Vergi, benzeri mali yükümlülükler ve ödevler hakkında Danıştay ile Sayıştay kararları arasındaki uyuşmazlıklarda Danıştay kararları esas alınır.

– Üyelerini ve başkanını TBMM seçer.

– Sayıştay, Bakanlar Kurulu’na bütçe tasarılarıyla ilgili genel uygunluk bildiriminde bulunur.

İBB'nin şirketi iflas edecek duruma geldi
Sayıştay Başsavcılığına İsmail Altıntaş atandı Sayıştay’da FETÖ/PDY temizliği Resmi Gazete'de! 8 uzman denetçi ve 11 başdenetçi meslekten çıkarıldı
Erdoğan'dan kamu görevlilerine tehdite sert tepki: Faşist ve darbeci zihniyet! CHP heyeti bugün Sayıştay'a gidiyor Sayıştay raporu ortaya koydu: CHP’li belediyeler borç batağında! Sayıştay'ın 2020 yılı İBB Denetim Raporu yayımlandı: Halk süt ve Anne Kart'a veto Metin Yener kimdir? Sayıştay'ın yeni başkanı Metin Yener kaç yaşında, nereli? Sayıştay'ın yeni başkanı belli oldu! ABD Kongresi'ne dikkat çeken F-35 raporu Beşiktaş Belediyesi sınavsız memurluk dağıttı! O iddiaları Sayıştay tek tek çürüttü İstanbul'da bebekli annelere ulaşım ücretsiz! Sayıştay Başkanlığı'ndan açıklama İddialar asılsız suç duyurusu yolu herkese açık! İlgezdi'nin usulsüzlükleri Sayıştay raporunda Sayıştay'dan İBB'ye yasa dışı park uyarısı! 60 bin kişiye usulsüz yardım yapıldığı belirlendi! Ormanların yüzde 17'si tehdit altında! Sayıştay eski başdenetçisi Manisa'da yakalandı! Sayıştay'dan CHP'nin rapor iddialarına yalanlama! Sayıştay'dan Ekrem İmamoğlu'na yalanlama! İBB'den 'Sayıştay raporu' haberlerine açıklama! Sayıştay üyeleri belli oldu... FETÖ elebaşı Gülen'in 'üç tay' talimatı! Hazinedar ve yardımcıları 116 bin lira ödeyecek... Görevden alındı denilen denetçi görevinin başında! Sayıştay'dan seçim zarfı açıklaması... İstanbul Üniversitesi'nde ders skandalı! Maaş... Sayıştay'a FETÖ operasyonu