Nevşehir

Nevşehir, Muşkara adlı bir köy iken, şehir halini almaya başlamasından sonra, 18 yüzyılda Osmanlıca "yeni kent" anlamındaki bugünkü adını almıştır.[3]

Nevşehir, 6429 sayılı yasa ile Nevşehir 20 Temmuz 1954 tarihinde il haline getirildi. Kırşehir ve Kırşehir'e bağlı Mucur, Avanos, Hacıbektaş (1945'te ilçe oldu), Kayseri'ye bağlı Ürgüp (1935'te ilçe oldu), Niğde'ye bağlı Arapsun (1948'de Gülşehir adını aldı) Nevşehir'in ilçeleri haline getirildi. Kozaklı ve Hamamorta köyleri Avanos'a bağlı birer köy iken birleştirilerek 1954'te Kozaklı adıyla ilçe olarak Nevşehir'e bağlandı. Kırşehir 1957'de tekrar il yapıldı. Mucur ilçesi ile beraber Nevşehir'den ayrıldı. Daha önceleri Melegübü ismi ile anılan bir bucak merkezi olan Derinkuyu 1 Nisan 1960'ta ilçe durumuna getirildi. Acıgöl kasabası ise 4 Temmuz 1987'de ilçe olmuştur.

Akşener'den Yavaş ve İmamoğlu'na 'hırsız' göndermesi...
Bir ilçede daha seçimler yenilenecek! Nevşehir Belediye Başkanı kim oldu 2024?
Nevşehir 2024 imsakiye! Nevşehir iftar, sahur ve teravih saatleri… Hakan Yağar kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni yılın ilk zammı! Ekmek fiyatlarına üç ilimizde zam geldi Erdoğan için yollara düşen teyzeden duygulandıran sözler! Evindeki eşyalar kayboluyordu: Şaşırtıcı gerçek kamerada ortaya çıktı Sıcak hava balonu cami minaresine çarptı! O anlar kamerada... Ölü ve kayıplar var... Nevşehir'de hangi parti seçimi kazandı 2023? Nevşehir milletvekili seçim sonuçları 2023 MHP lideri Bahçeli'den Akşener'e sert tepki! MHP Nevşehir milletvekili adayı listesi 2023 AK Parti Nevşehir milletvekili adayı listesi 2023 İYİ Parti Nevşehir milletvekili adayı listesi 2023 İstifalar art arda geldi Deprem bölgesine giden AFAD aracı kaza yaptı! Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu Balayına giden yeni evli çiftin cenazeleri geldi! Fabrika gibi okul: Öğrenciler hem öğreniyor hem de para kazanıyor Yaşlı adam 9 köpeğin arasında kaldı! TUİK Türkiye’nin en yerli illerini açıkladı! HER İSTEĞE, BİR LOKASYON 3D Yayınevi Türkiye Geneli Deneme Sonuçları 2022 (nevsehir.bel.tr) Yerli sıcak hava balonundan TOGG'a 'selam' uçuşu Sokak ortasında vahşet: 15 köpek birden saldırdı! Ölü ve yaralılar var... Nevşehir'de sıra dışı olay: İçerisinde hasta ve sağlık personeli olan ambulansı kaçırdı Nevşehir ve Yozgat arasında testi kebabı rekabeti! Hangi şehir daha lezzetli yapıyor?