La Liga

Primera Division, bilinen ismiyle La Liga veya sponsorluk anlaşmasından dolayı La Liga Santander, İspanya futbol liginin en üst düzey ligidir.

Genel olarak en üst düzey lig olan 1. Lig için kullanılsa da tüm ligleri kapsar. En üst seviyedeki iki lig olan Primera División (1. Lig) ve Segunda División (2. Lig) profesyonel takımlardan oluşurken diğer ligler amatördür. Çeşitli kulüplerin altyapı takımları da ligde oynayabilirler. Örnek olarak Sevilla'nın rezerve kulübü Sevilla Atletico, Segunda División'da mücadele etmektedir.

Diğer iki büyük ligler olan Serie A ve Premier League'e göre oldukça geç başladı. İlk olarak 1929'da düzenlenen ve Barcelona'nın kazandığı ligde özellikle 1950'den sonra önemli bir değişim yaşandı ve tam 9 takım mutlu sona ulaşmayı başardı.

Real Madrid ile Barcelona arasındaki inanılmaz çekişme ile ünlenen La Liga'nın en başarılısı 32 kez şampiyon olan Real Madrid. Real Madrid, Barcelona ve Athletic Bilbao La Liga tarihinde hiç küme düşmeyen takımlar olarak dikkat çekiyor.

Arda Güler meşhur gol sevincinin anlamını açıkladı!
Arda Güler sahneye çıktı, Real Madrid 3 puanı kaptı! Bileti Bellingham kesti, Real Barça'yı devirdi!
Milli yıldızımız Arda Güler için herkesi şaşkına çeviren karar! İspanya, Arda'nın şutunu konuşuyor! Ağızlar açık kaldı Arda Güler: Ne kadar zor olursa olsun... Arda Güler ilk kez attı, Real Madrid farklı kazandı! Barcelona 16'lık Yamal ile 3 puanı kaptı Barcelona ikinci sıra fırsatını elinin tersiyle itti Real Madrid'i yıkan hakem kararı! Dünya bu pozisyonu konuşuyor Arda Güler penaltı kazandırdı, Real Madrid farklı kazandı! Dünyanın en iyi ligleri belli oldu: Süper Lig'den olağanüstü sıçrama! Fenerbahçe, devleri ezdi geçti! Bunu başaran ilk kulüp Real maçı döndürdü, Arda bir ilki yaşadı! Arda Güler maç kadrosuna alınmadı Barcelona ligde yine kazanamadı! Son 4 maçta 1 galibiyet Real Madrid'e Arda Güler için geri sayım başladı Avrupa'nın ilk 10 ligindeki yayın gelirleri belli oldu Griezmann attı Atletico kazandı Angelino'ya İspanya'dan sürpriz talip Real Madrid'den 5 gollü galibiyet 7 gollü çılgın maçta kazanan Bilbao Arda Güler'e şans verilmedi, Real Madrid berabere kaldı Atletico Madrid'e Las Palmas freni Vinicius Jr. imzayı attı Atletico Madrid sürprize izin vermedi El Clasico'da Bellingham fırtınası! Barça'yı yıktı İlk maçında ilk golünü atıp Barça'ya galibiyeti getirdi Barcelona Frankie de Jong şoku yaşıyor La Liga yönetiminden Barcelona'ya tarihi hamle!