Jandarma Genel Komutanlığı

Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye'de il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerler ile Sahil Güvenlik Teşkilatı bulunmayan kıyı, deniz ve sahillerde görev yapan silahlı genel kolluk kuvvetidir.

1983 tarihli ve 2803 sayılı Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Kanunu ile 1934 tarihli ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu'nda ve diğer yasalarda kendisine verilen görevleri yerine getiren Jandarma Teşkilatı, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışır. Seferberlik ve savaş hallerinde Komutanlığın, Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınarak Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek bölümleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine girer; kalan bölümleriyse normal görevlerine devam eder

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan animasyonlu 'Jandarma Togg' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'düzensiz göçmen' açıklaması! Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Mahmut Tanal açıklaması!
Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 184'üncü yıl klibi Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 184'ncü yıla özel paylaşım! Kamuya binlerce personel alınacak Jandarma'dan Barış Manço'nun vefatının 24. yıl dönümüne özel video! Atama kararları Resmi Gazete'de: Jandarma'da ilk kadın general! Jandarma Genel Komutanlığı, subay ve astsubay adayı 912 öğrenci alacak İkna yoluyla teslim olan terörist sayısı 41’e yükseldi Jandarma'da 27 bin 283 personelin ataması belli oldu Jandarma Genel Komutanlığı'na 250 sözleşmeli uzman erbaş alınacak JGK ve SGK'dan subay, astsubay, uzman jandarma alımı! İşte 550 subay alımı için başvuru şartları! Eren 11 operasyonunda 4 terörist öldürüldü Jandarma Genel Komutanlığı'nda FETÖ operasyonu Mehmetçik nefes aldırmıyor! Eren-11 operasyonunda 2 terörist öldürüldü Jandarma Genel Komutanlığı, Sedat Peker'i yalanladı Ankara'da FETÖ operasyonu! 89 gözaltı kararı Jandarma uzman alımı 2020! Uzman jandarma alımı ne zaman? Jandarma astsubay alımları ne zaman açıklanacak 2020? Astsubay alım sonuçları tarihi belli oldu mu? Jandarma, Sahil Güvenlik öğrenci başvurusu nasıl yapılır? 81 ilde eş zamanlı başladı! 2 bin 212 kişi yakalandı 2020 Jandarma Uzman Erbaş alımları ne zaman? Jandarma Uzman Erbaş alım şartları nedir? 'Jandarma defteri kapattı' Kıbrıs Kartalı Doğu Paşa son yolculuğuna uğurlandı! 1974 Barış Harekatı'nın efsane komutanı vefat etti Jandarma ekipleri yaşlı çiftçinin tarlasını sürdü Jandarma subay alımı başvurusu nasıl yapılır 2020? Hakkari'de Kapan-3 Kavaklı Operasyonu başlatıldı! Jandarma, yerli otomobile göz kırptı!