İsmail Kartal

İsmail Kartal, Türk futbolunun tanınmış isimlerinden biridir. 11 Şubat 1961'de Samsun'da doğmuştur. Futbolculuk kariyerine Samsunspor'da başlamış ve daha sonra Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe'de 1980-1993 yılları arasında forma giymiştir. Kariyerinin büyük bölümünü Fenerbahçe'de geçirmiştir.

Futbolculuk kariyerinin ardından İsmail Kartal, teknik direktörlük görevine adım atmıştır. Fenerbahçe altyapısında çalışmalar yapmış ve ardından Fenerbahçe A Takımı'nın yardımcı antrenörlüğü görevine getirilmiştir. 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak görev yapmış ve takımın Süper Lig şampiyonluğunu kazanmasında önemli bir rol oynamıştır.

Sonraki yıllarda Kartal, çeşitli takımlarda teknik direktör olarak görev almıştır. Gençlerbirliği, Bursaspor, Karabükspor gibi kulüplerde çalışmıştır. Ayrıca Milli Takımımızın alt yaş kategorilerinde de teknik direktörlük yapmıştır.

İsmail Kartal, Türk futbolunda uzun yıllar süren kariyeri ve Fenerbahçe'ye olan bağlılığıyla tanınan bir isimdir.

İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'dan tekmeli yumruklu saldırı
İsmail Kartal'dan 3 ay sonra gelen paylaşım "İsmail Kartal taktik yerine tahrik çalıştırmış! Mert Hakan Yandaş..."
İsmail Kartal: Şampiyonluk maçına gelsinler! İsmail Kartal: "Her şey bizim elimizde" İsmail Kartal ve futbolcular derbi öncesi tek yürek oldu İsmail Kartal'dan Galatasaray'a Sparta Prag taktiği Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... İsmail Kartal'dan dev derbi öncesi herkesi şaşırtan karar "En büyük transfer kazığı Cengiz Ünder! İsmail Kartal hak etmedi..." Ali Koç kararını verdi: Edin Dzeko ve İsmail Kartal el ele gidiyor... İsmail Kartal: Derbiye en iyi şekilde hazırlanacağız! Fenerbahçe taraftarından Ali Koç ve İsmail Kartal'a protesto hazırlığı Fenerbahçe'nin Kayserispor maçı ilk 11'inde İsmail Kartal'dan sürpriz Sakatlar ve cezalar İsmail Kartal'ın elini kolunu bağlıyor Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi: Gönderiliyor... İsmail Kartal isyan etti: "Ben daha ne yapayım?" "Dusan Tadic efendi çık da maçta sorumluluk al! Köy takımlarına atma" "Oyuncular İsmail Kartal'ın saçmalıklarına gülüyor! Bu gece kovarım" "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin" Erman Toroğlu'dan İsmail Kartal'ın şampiyonluk sözlerine bomba cevap! İsmail Kartal: Ümitle alakalı bir şey söyleyemeyiz! Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı İsmail Kartal 6 numara kararını verdi, olan Osayi Samuel'e oldu Fenerbahçe'den kavga iddialarına yanıt geldi Fenerbahçe'de İsmail Kartal-Edin Dzeko krizi! Yaşananlar ortaya çıktı Fenerbahçe'de Rade Krunic İsmail Kartal'ın formayı alıyor "İsmail Kartal forma adaletini sağlayamamış! Senin aldığın para haram" İsmail Kartal: Daha doğru olacağını düşündük! Fenerbahçe'nin derbi 11'inde Sebastian Szymanski sürprizi! Flaş karar