Inter

Football Club Internazionale Milano, kısaca Internazionale, Inter Milan veya Inter şeklinde telaffuz edilir, Milano kökenli İtalyan profesyonel futbol kulübüdür. 1908 yılında kurulmuştur ve maçlarını 80,065 kişi kapasiteli Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynamaktadır. Renkleri ise mavi ve siyahtır.

Mücadele ettikleri Serie A'yı şu ana dek 18 defa kazanan takım , bu sayıyla yalnızca rakibi Juventus'un gerisindedir. Coppa Italia'yı 7 defa müzesine götürmüştür. Aynı zamanda, iki turnuvanın galiplerinin karşılaştığı Supercoppa Italiana'yı da 5 kez kazanmıştır.

Inter Milan, sadece İtalya'da değil, Avrupa'daki ve kıtalararası turnuvalarda da kupa kazanmıştır. Şampiyonlar Ligi'ni ve UEFA Kupası'nı 3 kez, Kıtalararası Kupa'yı da 2 kez birincilikle tamamlamıştır. Aynı zamanda, G-14 adı verilen, şubat 2008'de dağılmış, Avrupa'nın en büyük ve prestijli kulüplerinin oluşturduğu grubun da kurucu üyelerindendir. G-14, daha sonra Avrupa Kulüpler Birliği adı altında yeniden kurulmuş ve bu oluşumun da üyelerinden biri Inter olmuştur.

Inter'den ayrılacağını açıklamıştı! Alexis Sanchez için Cimbom iddiası
Inter 100 bin taraftarıyla şampiyonluk kutladı Şampiyon Inter'i galibiyete Hakan Çalhanoğlu uçurdu!
Türk taraftarın sözleri Hakan Çalhanoğlu'nu çılgına çevirdi İtalya'da şampiyon Inter oldu! Hakan Çalhanoğlu için bir ilk Inter'de Hakan Çalhanoğlu şoku! 2 maçta daha forma giyemeyecek Hakan Çalhanoğlu'ndan iddialı açıklamalar: "Dünyanın en iyisi benim" UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan devam ediyor! Hakan Çalhanoğlu'nun İtalya'da yeni lakabı profesör! Sacha Boey rekor transfer bedeliyle İtalya yolcusu Milano derbisinde dikkat çeken Türk bayraklı koreografi! Fenerbahçe, dünyaca ünlü yıldızı resmen duyurdu! Serie A'nın yıldızı 'evet' dedi! Anlaşma tamam, geliyor... Şampiyon G.Saray'ın hedefindeki yıldız isim belli oldu! İstanbul'daki final organizasyonuna UEFA tepkisi! Manchester City'nin zaferi İngiliz basınında! Mehmet Büyükekşi Şampiyonlar Ligi finalini değerlendirdi! İşte Şampiyonlar Ligi'nde sezonun ilk 11'i... Guardiola bir kez daha bu şampiyonluğu yaşadı Manchester City'nin kutlamasında Galatasaray sürprizi! İşte o anlar... City'nin Şampiyonlar Ligi zaferi Taksim'de kutlandı Simone Inzaghi: Bizim açımızdan büyük hayal kırıklığı İstanbul'da gülen yine İngilizler oldu Manchester City'nin 11 yıllık rüyası gerçek oldu Inter taraftarının kaybedilen final üzüntüsü Manchester City Avrupa'nın en büyüğü! Recep Tayyip Erdoğan, Şampiyonlar Ligi Finali'nde! İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali öncesi olay Icardi gelişmesi Inter dev finale odaklandı City, Inter maçı hazırlıklarını tamamladı