imsak

Kelime manası, kendini tutmak, bir şeyden el çekmektir. Takvimlerde, imsak'ın günlere ve illere göre başlama saatleri belirtilir. Geleneksel anlayışta sabah namazı İmsak'tan 15-20 dakika sonradır.

Orucun ne zaman başlayacağı (imsak) farklı görüşlere sebep olan bir konudur. İmsakı sabah namazından önce, sabah namazıyla birlikte, sabahın geç vaktinde ve güneşin doğmasıyla ilişkilendiren görüşler bulunmakta ve orucun başlamasını bu vakitlere göre belirleyen görüşler bulunmaktadır.

İmsakın zıddı iftardır. İmsak vaktinin başlangıcı, tan yerinin ağarmasıyla başlar. Bu vakit, takvimlerde imsak vakti olarak gösterilmektedir. İmsak vaktinden iftar vaktine kadar, ibadet niyetiyle; yemeden, içmeden, küfürden, cinsî münasebetten ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir.

Sakarya 2024 imsakiye! Sakarya iftar, sahur ve teravih saatleri…
Rize 2024 imsakiye! Rize iftar, sahur ve teravih saatleri… Ordu 2024 imsakiye! Ordu iftar, sahur ve teravih saatleri…
Niğde 2024 imsakiye! Niğde iftar, sahur ve teravih saatleri… Nevşehir 2024 imsakiye! Nevşehir iftar, sahur ve teravih saatleri… Muş 2024 imsakiye! Muş iftar, sahur ve teravih saatleri… Muğla 2024 imsakiye! Muğla iftar, sahur ve teravih saatleri… Mardin 2024 imsakiye! Mardin iftar, sahur ve teravih saatleri… Malatya 2024 imsakiye! Malatya iftar, sahur ve teravih saatleri… Kütahya 2024 imsakiye! Kütahya iftar, sahur ve teravih saatleri… Konya 2024 imsakiye! Konya iftar, sahur ve teravih saatleri… Kırşehir 2024 imsakiye! Kırşehir iftar, sahur ve teravih saatleri… Kırklareli 2024 imsakiye! Kırklareli iftar, sahur ve teravih saatleri… Kastamonu 2024 imsakiye! Kastamonu iftar, sahur ve teravih saatleri… İstanbul 2024 imsakiye! İstanbul iftar, sahur ve teravih saatleri… Mersin 2024 imsakiye! Mersin iftar, sahur ve teravih saatleri… Hatay 2024 imsakiye! Hatay iftar, sahur ve teravih saatleri… Hakkari 2024 imsakiye! Hakkari iftar, sahur ve teravih saatleri… Gümüşhane 2024 imsakiye! Gümüşhane iftar, sahur ve teravih saatleri… Giresun 2024 imsakiye! Giresun iftar, sahur ve teravih saatleri… İftar imsakiyesi 2024! Ezan vakitleri İstanbul Ramazan Geldi Sahurda Ne Yenir Sorusu Başladı! Bu Besini Yiyen Çok Rahat Oruç Tutuyor! Gaziantep sahur ve iftar vakitleri! Gaziantep Ramazan imsakiyesi Ordu sahur ve iftar vakitleri! Ordu Ramazan İmsakiyesi Muğla Sahur ve iftar vakitleri! Muğla İmsakiyesi 25 Nisan iftar bugün kaçta? İstanbul,İzmir,Ankara ve il il 25 Nisan iftar vakti! Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Mukabele saat kaçta? Göz damlası oruç tutmaya engel mi? Göz damlası orucu bozar mı? İmsak nedir? İmsak vakti ne zaman başlar? Erzincan imsak vakti 2019!