Halka arz

Türkiye'de halka arz, bir şirketin hisse senetlerini, yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışa çıkarmasıdır. Bu işlemle birlikte şirket, sermayesini artırırken, yatırımcılar da şirkete ortak olurlar.

Türkiye'de halka arz, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenmektedir. SPK, halka arzın tüm gerekliliklerini yerine getiren şirketlere halka arz izni verir.

Türkiye'de halka arz, birincil ve ikincil olmak üzere iki temel çeşide ayrılır.

Türkiye'de halka arz, genellikle bir dizi aşamadan geçer. Bu aşamalar şunlardır:

Türkiye'de halka arz, şirketlere ve yatırımcılara çeşitli avantajlar sunar.

Şirketlere sağladığı avantajlar:

Yatırımcılara sağladığı avantajlar:

Türkiye'de halka arz, son yıllarda giderek artan bir önem kazanmaktadır. Bu durum, şirketlerin büyüme ve finansman ihtiyaçlarını karşılamak için halka arz yöntemine başvurmasının yanı sıra, yatırımcıların da farklı sektörlere yatırım yapma ve kâr elde etme fırsatı bulmak istemesinin bir sonucudur.

Özyaşar Tel (OZYSR) kaç lot verir, halka arz ne zaman?
Onur Yüksek Teknoloji (ONRYT) kaç lot verir, halka arz ne zaman? İngiltere ile satranç maçını Türkiye kazandı
HRKET kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? KOCMT kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? ALTNY kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Lila Kağıt kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? KOTON kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGYAS) ne zaman borsada işlem görecek? RGYAS kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? ENTRA kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? IC Interra ile ilgili en yetkili kişilerden kritik açıklama geldi Yeni bir şirket daha halka arz oluyor ODİNE kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Halka Arz Takvimi: Yatırımcıların Gözünden Yaklaşan Fırsatlar MOGAN Enerji halka arzı başladı! Artemis Halı kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? SPK iki şirketin halka arzına onay verdi Alves Kablo kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Oba kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? 60 şirket sırada! İki şirket halka arz ediliyor LMKDC kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? PATEK kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Bor Şeker kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar? Peker Holding’ten yeni halka arz geliyor Önemli bir savunma sanayi şirketi halka arz oluyor Halka arzlar 80 milyar liralık fon sağladı Türkiye halka arzda Avrupa'da lider Bu hafta halka arz var mı? 13-17 Aralık 2023 halka arz takvimi! Avrupakent GYO kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar?