Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul'da Kavacık ile Hisarüstü arasında, Asya ile Avrupa'yı Boğaziçi Köprüsü'nden sonra ikinci kez bağlayan asma köprü. Yapımına 4 Ocak 1986'da başlanılan ve ankraj blokları arasındaki uzunluğu 1.510 m, orta açıklığı 1.090 m, genişliği 39 m, denizden yüksekliği 64 m'dir.

İnşaata 4 Ocak 1986 tarihinde başlanılmış ve halen dünyanın en büyük çelik asma köprüleri içinde 14. sırada yer alan bu büyük proje 3 Temmuz 1988 tarihinde Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından hizmete açılmıştır.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde hareketli dakikalar
İTO verileri açıkladı! Ocak ayında en çok köprü geçiş ücretleri arttı Köprü ve otoyol ücretlerinde fiyat tarifesi değişti
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi mi? Ortalık savaş alanına döndü! Yaralılar var Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yol çalışması yapılacak: Edirne yönü trafiğe kapatılacak FSM Köprüsü trafiğe kapanacak mı? 900 gün sürecek bakım çalışması başlıyor FSM Köprüsü'nde bir araç alev alev yandı Köprü geçiş ücretlerine zam geldi İstanbul'da köprüler maviye büründü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı Köprülerde "çift taraflı ücret" iddiasına açıklama Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde intihar girişimi! Medipol Başakşehir'in bayrağı köprülere asıldı FSM Köprüsü'nde feci kaza FSM Köprüsü üzerinde alev topuna döndü! İstanbul yoğun sise teslim oldu! Bayramda otoyol ve köprüler ücretsiz mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar! FSM'deki çalışmalar sona erdi... FSM'de asfaltlama bitti! FSM'deki çalışmanın bitiş tarihi belli oldu! Bu gece yarısından itibaren trafiğe açıldı! İlk kat asfalt atılmaya başlandı FSM'den sonra TEM'de de çalışma başlıyor! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışma var mı? FSM Köprüsü trafik durumu! FSM kapalı mı? FSM köprü çalışması ne zaman bitecek?Trafik durumu Köprülerdeki bakım çalışması başladı... Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 şerit kapanıyor!