Dursun Özbek

25 Mart 1949 tarihinde Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya gelen Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

Tam adı Dursun Aydın Özbek olan tecrübeli isim, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Özbek, 2011 yılında Galatasaray‘ın başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray'ın başkanı seçildikten sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan SeçimGenel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi. 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda rakibi Mustafa Cengiz'e yenildi. Galatasaray Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan ayrıldı.

Başkan adayı Dursun Özbek'in yönetim listesi belli oldu
Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Dursun Özbek'ten ezeli rakibe gönderme: "Sahanın dışına çıkmayacağız"
Abdurrahim Albayrak'tan seçim açıklaması Dursun Özbek'in seçimdeki rakibi ortaya çıktı! Ünal Aysal sürprizi... Dursun Özbek'in Galatasaray'ı uçuracak projesi belli oldu Dursun Özbek başkan adaylığını resmen açıkladı Galatasaray'a 40 milyon euroluk 8 numara geliyor! Bitti bu iş... Dursun Özbek - Mehmet Büyükekşi görüşmesi sonrası açıklama geldi Galatasaray'dan flaş Okan Buruk kararı! Sözleşme imzalanmayacak Dursun Özbek ve ikna heyeti Mehmet Büyükekşi ile görüşecek! Dursun Özbek Mehmet Büyükekşi ile görüşme gerçekleştirecek! Galatasaray yönetiminden flaş hamle! Şampiyon yapacak hareket Galatasaray'da umut veren mali tablo Dursun Özbek'ten yeni yönetime iki flaş hamle birden geliyor Galatasaray yönetiminden 7 maç için flaş prim kararı Dursun Özbek: Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali! Dursun Özbek'ten dikkat çeken Süper Kupa sözleri! Dursun Özbek'ten Süper Kupa açıklaması! Fenerbahçe'ye mesaj yolladı Ali Koç ve Hasan Arat'tan Dursun Özbek'e tepki! Yan yana gelmediler Galatasaray'ın 1.5 milyar euroluk projesinde mutlu sona ulaşıldı Dursun Özbek'ten Ali Koç'un olay yaratan iddiasına yanıt geldi Dursun Özbek sessizliğini bozdu! Ali Koç'la görüşme talebi oldu mu? Galatasaray'a şok! Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi Futbolun başına Abdurrahim Albayrak geçecekti, sürpriz karar geldi... Flaş açıklama: "Skandal kararlarla maçı Fenerbahçe'ye veren hakem" Galatasaraylı futbolcuları uçuran gelişme "Ali Koç Cumhurbaşkanı'ndan randevu alamıyor! Dursun Özbek alıyor" Ve Galatasaray yeni Wesley Sneijder’ını sonunda buldu! 22 milyon euro Sadettin Saran'ı yerden yere vurdu! "Fenerbahçe şike yapmıştır dedi"