Demet Evgar

Demet Evgar (19 Mayıs 1980, Manisa), Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Manisa’da doğdu. Arnavut kökenlidir. Oyunculuğa 17 yaşındayken, Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda başladı. Sahneye ilk kez Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç oyunuyla çıktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu. Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı. Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan’da” adlı oyunlarda rol aldı.

2009 senesinde Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı. Bu rol ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

“Aslı ile Kerem”, “Bütün Çocuklarım” ve “Emret Komutanım” adlı televizyon dizilerinin yanı sıra “Banyo”, "Beyza’nın Kadınları" isimli sinema filmlerinde oynadı. 2007'de, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen "Rock Müzikalleri'nde" rol aldı. 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde Havar karakterini canlandırdı. 2010 yılında ise Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaşmıştır. Hemen ardından Vay Arkadaş filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte oynamıştır.

İlk olarak Türkmax'te yayınlanmakta olan, ardından Star TV'ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın adlı televizyon dizisinde "Zeynep Yıldırım" karakterini canlandırmaktaydı. Kısa bir aradan sonra Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan 1 erkek 1 kadın adlı televizyon dizisi isim değişikliğine giderek 1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk ve ardından 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk olarak devam etmektedir. Özgü Namal'ın jüriliğini yaptığı Yetenek Sizsiniz Türkiye programına Namal'ın yerinde kısa süreli bulundu.

Filmografi
Yedi Numara (2000) Yeliz
Aslı ile Kerem (2002) Yeliz
Yuvam Yıkılmasın (2003) Hülya
Çınaraltı (2003) Nilüfer
Bütün Çocuklarım (2004) Eyşan
Emret Komutanım (2005) Üsteğmen Çiğdem
Banyo (2005)
Beyza'nın Kadınları (2005) Beyza Türker
Erkekler Ağlamaz (2006)
Bir Kadın Bir Erkek (2009) Zeynep
Güneşi Gördüm (2009) Havar
2010 Yahşi Batı Suzan Van Dycke
2010 Vay Arkadaş Nil
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi Yasemin
2015 Yok Artık! Ceyda
2015 Kötü Kedi Şerafettin Misket ve Tacettin (ses)

Tiyatro Oyunları
39 Basamak
Anna Kareninna
Geca Mevsimi
Ayşegül Hindistan'da
Takanlar ve Takılanlar
Aşk Çemberi
Kadınlar da Savaşı Yitirdi

Ödülleri
10. Afife Tiyatro Ödülleri (2005) - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Gece Mevsimi
Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gece Mevsimi
Lions Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Gece Mevsimi

Timur'un öpücük şoku Bahar'ı uyandırdı!
Parla'dan Bahar ve Timur'a büyük şok! Rengin bu şoku atlatabilecek mi? Bahar dizisinin en samimi ve en çok beğenilen sahnesi doğaçlama çıktı!
Oyuncu Demet Evgar ana haber sürprizi ile dikkat çekti... "Tümör timör tima tıma" sahnesinden #Tümör gündem oldu! Bahar yeni bölümü ile yine rekora hazırlanıyor! "Orada bir aile var" Bahar dizisinde o performans çok konuşulacak! Demet Evgar çoşturdu... Bahar dizisinin başrolü Demet Evgar performansıyla alkış topladı! Bahar dizisi ilk bölümde neler yaşandı? Demet Evgar ve Buğre Gülsoy'un dizisi Bahar'ın çekimleri başladı... Demet Evgar Duyurdu! 1 Erkek 1 Kadın Tekrar Başlıyor Zeynep ile Ozan ekranlara geri dönüyor! İşte '1 Kadın 1 Erkek'in Netflix'te yayınlanacağı tarih Demet Evgar doğum yaptı! Kızı Mavi dünyaya geldi Anne olmasına saatler kaldı... Demet Evgar doğum için hastaneye yattı Levent Babataş ile evlenen Demet Evgar düğünden yeni karelerini paylaştı 2022'de nikah masasına oturdular! İşte bu yıl evlenen sanat camiasının ünlü isimleri Ünlü isimler yaz sezonunu açtı... Bu yıl kim, nerede tatil yapıyor? Levent Babataş ile evlenen Demet Evgar'ın düğününde ilginç detay! Bekar kızlara mesir macunu dağıttı Levent Babataş ile evlenen Demet Evgar düğün videosunu yayınladı Demet Evgar ile Levent Babataş'ın evlerinin bahçesinde yaptıkları düğünün detayları ortaya çıktı 6 aylık hamile olan Demet Evgar ve Levent Babataş evlerinin bahçesinde düğün yaptı 6 aylık hamile olan Demet Evgar kına gecesi düzenledi Bebeğine kavuşmak için gün sayan Demet Evgar baby shower yerine 'anneliğe geçiş kutlaması' yaptı Demet Evgar'ın bebeğinin cinsiyeti belli oldu! İşte verecekleri isim... Demet Evgar kendisine gazozcu gelin dedi! Demet Evgar'ın Gelinliğiyle İlgili İlginç Detay Ortaya Çıktı! Demet Evgar'ın bebeği göründü! Yakın arkadaşı Gülcan Arslan paylaştı! Hamile olduğu iddia edilen Demet Evgar ile Levent Babataş sessiz sedasız evlendi Levent Babataş kimdir? Demet Evgar'ın eşi Levent Babataş kaç yaşında? Demet Evgar'dan müjdeli haber! 3 aylık hamile olduğu ortaya çıktı