Cumhuriyet Başsavcılığı

TARİHÇE

Günümüz Yargıtay’ın temeli olan Meclis-i Vala-yı Ahkam-ı Adliye 2. Mahmud tarafından 1837 yılında atılmış, 6 Mart 1868 yılında Sultan Abdülaziz döneminde bu Yüksek Mahkeme Meclis-i Ahkam-ı Adliye adıyla temyiz mahkemesi oluşmuş, 10.01.1945 gün ve 4695 sayılı Kanun ile temyiz mahkemesinin adı "YARGITAY" olarak değiştirilmiştir.

Yargıtay teşkilatı içinde yapılandırılmış olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kuruluşundan bugüne kadar mensuplarının hukuk alanındaki çalışmaları ve bilgi birikimleri ile adli yargıya yön vermiş ve ülke genelinde ceza adaletinin gerçekleştirilmesinde ve uygulama birliğinin sağlanmasında etkin bir rol oynayarak Türk hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur.

Feyza Altun'a yönelik başsavcılık itirazına ret
Santa Maria Kilisesi saldırısına yayın yasağı Seher Sultan kimdir? Kaç yaşında? Seher Yaşayacak ne iş yapıyor?
"Seher Sultan" adıyla bilinen Seher Yaşayacak hakkında yakalama kararı Dilan - Engin Polat çifti hakkında yeni detaylar: Suç örgütü kurmak... İspanya'da yakalanan Muhammed Yakut ile ilgili yeni gelişme! Namaz ile alay edip sure yerine Andımız okuyan şahsa gözaltı kararı Sosyal medyada manipülasyon yapan hesaplara soruşturma başlatıldı! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan fahiş kira artışına soruşturma Ünsal Ban tekrar tutuklandı Zonguldak'ta düğüne katılan 43 kişi hastanelik oldu Iğdır'da 5 yıl önceki cinayet aydınlatıldı! Katil boşandığı eşi çıktı Thodex vurgunu 120'den fazla ülkede! Mübaşir 7. kattan atlayarak yaşamına son verdi Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe'ye saygısızlık MHP'den 'HDP kapatılsın' davası Aleyna Çakır'ın vücudunda bulunmuştu 12 ilde DHKP-C operasyonu 93 gözaltı SBK Holding'in mal varlıklarına el konuldu! Savcılık Cübbeli'yi ifadeye çağırdı Şırnak'ı karıştıran taciz iddiası! Terörist yakınlarını işe alan belediye başkanı tutuklandı Başsavcılık'tan şort giyen kadının darp edilmesine ilişkin açıklama 'Darbe şakşakçılarıyla hesaplaşacağız' Başsavcılık soruşturma başlattı Akıllara durgunluk veren kaçakçılık TSK’daki 357 kripto tutuklandı Rota'nın gözaltına alındığı yalan mı? Cumhuriyet Başsavcılığı Rota açıklaması! Ermeni Kilisesi'ne saldıran zanlı gözaltına alındı! Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ramazan Böçkün açıklaması