Çanakkale

Çanakkale ili, Türkiye'nin kuzeybatısında, topraklarının büyük bölümü Marmara Bölgesi sınırları içinde bir kısmı ise Ege Bölgesi içinde kalan, 25° 40' - 27° 30' doğu boylamları ve 39° 27' - 40° 45' kuzey enlemleri arasında 9.887 km²'lik bir alan kaplayan, Asya (Anadolu) ve Avrupa (Trakya) kıtalarında toprakları bulunan, kendi adını taşıyan boğaz ile ikiye bölünmüş bir ildir.

Anadolu'nun en batı noktası olan Baba Burnu ile Türkiye'nin en batı noktası Gökçeada'daki İncirburnu il sınırları içindedir. Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait en büyük adalar, Bozcaada ve GökçeadaÇanakkale iline bağlıdır.

İl Nüfusu: 519.793'dür. Bu nüfusun %70,2'si şehirlerde yaşamaktadır (2016). İlin yüzölçümü 9.817 m²'dir. İlde km²'ye 53 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 163'dür.) İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,26 olmuştur.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 12 İlçe, 23 belediye, bu belediyelerde 81 mahalle ve ayrıca 574 köyü vardır.

Bu video sosyal medyada gündem oldu
Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı: Gençler saçlarına kına yaktı.. AK Partili başkan, belediyenin borcu için makam aracını satışa çıkardı
Çanakkale'de kanal kazısından acı haber Çanakkale Valiliği'nden orman yangını uyarısı Çanakkale'de deprem oldu Türkiye'nin en genç belediye başkanı mazbatasını aldı Çanakkale Belediye Başkanı kim? Bağımsız aday Türkiyenin en genç belediye başkanı... Çanakkale'de deprem oldu Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına engeli Çanakkale'de düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde sürüyor Ünlü deprem uzmanından korkutan yeni fay hattı açıklaması! Gelibolu SİT alanında değişen bir şey yok! "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'den alacağımız ders var" Erdoğan'dan Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü mesajı Çanakkale Zaferi ile ilgili çizimler! 18 Mart resmi tatil mi? Bankalar ve kargolar 18 Mart'ta açık mı? 18 Mart Çanakkale Zaferi anlam ve önemini belirten konuşma metni Ünlülerden 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde paylaşım! Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü! 18 Mart Pazartesi günü okullar tatil mi? Çanakkale'de 18 Mart'ta eğitime ara verildi Çanakkale'de gece yarısı korkutan deprem! ÇANAKKALE imsakiye saatleri 2024! ÇANAKKALE DEPREMİ BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ? Prof. Dr. Naci Görür'den Çanakkale depremi açıklaması Çanakkale'de yaşanan deprem İstanbul'u tetikler mi? Bakan Koca duyurdu: Depremde can kaybı var! İşte Çanakkale'de deprem anı!