Aydın

Aydın, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirminci şehri. 2017 itibarıyla 1.080.839[2] nüfusa sahiptir.

İlin yüzölçümü 8.116 km²'dir. İlde km²'ye 132 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe:452 kişi ile Efeler'dir) Aydın Valiliği'nin denizden yüksekliği: 92 m.'dir.

2017 yılında TÜİK verilerine göre 17 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 670 mahalle bulunmaktadır.

Ege Bölgesi'nde yer alan, turizm ve tarım açısından en gelişmiş illerdendir. Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Didim ve Kuşadası Türkiye'nin iki önemli turizm merkeziyle turizm potansiyeli yüksek bir ildir. Plaka kodu 09'dur. Aydın, Türkiye'nin ilk demiryolu kurulan şehridir. Aydın'da çok sayıda tarihî eser bulunur. Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli, Türkiye Otoyolları üzerindeki en uzun ikinci tüneli burada bulunmaktadır. Nüfus bakımından Ege Bölgesi'nin İzmir ve Manisa'dan sonraki 3. büyük ilidir. İlde 17 ilçe bulunur.

Dev gemi iskeleye böyle çarptı
60 lira fazla ödemişti! Açtığı davayı kazandı Aydın Belediye Başkanı kim oldu?
Kuşadası'nda gece yarısı korkutan deprem! SONAR son seçim anketini açıkladı! İşte il il önde olan partiler... CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı kendini yakmaya çalıştı! AYDIN imsakiye saatleri 2024! Dünyanın en büyüğü Türkiye'de! "Ülkemizi yeniden darbe iklimine sokma hevesiyle yanıp tutuşanlar var" Aydın'da gece saati korkutan deprem! Kan donduran sözler: "Senin gibi taksicileri arkasından vursunlar" Yardım çığlıkları sonrası cesedi bulunmuştu! Katili itiraf etti! Aydın'da 4 kez belediyenin temizlediği evden 3 kamyon daha çöp çıktı! TIR ile otomobilin çarpışmasıyla başladı! İşte zincirleme kaza! CHP'nin 6 büyükşehir 15 şehirde adayları belli oldu Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Aydın'da korkunç manzara! Onlarcası öldürülmüş şekilde bulundu! Aydın Söke'de kaza! İki araç çarpıştı 11 kişi yaralandı... İki şehirde hastanelerde yaptıkları hile duyanları hayrete düşürüyor! Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bakanlık soruşturma izni verdi! Aydın'da sel felaketi! Ölü sayısı 3'e yükseldi Komşuları balkonda korkunç manzarayla karşılaştı Aydın'da öğrenci Zeren Ertaş'ın öldüğü asansör kazasında sıcak gelişme Kız öğrenci yurdunda asansör düştü! 1 öğrenci hayatını kaybetti Aydın'da gece yarısı korkutan deprem! Meteoroloji uyarmıştı! Sürücüler zor anlar yaşadı Hayatını riske atarak tren raylarına düşen bariyeri böyle aldı! JASAT'tan Aydın'da operasyon: 18 uyuşturucu taciri yakalandı! Aydın'da polisin kimlik sorduğu kadın... Kuşadası Körfezi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem!