akciğer

İnsan anatomisinde, oldukça önemli görevi bulunan akciğer organı, insanlar ve de omurgalı canlılarda temel solunum organı olarak karşımıza çıkmaktadır. Canlıların yaşayabilmesi için, en temel anlamda Oksijene ihtiyaç vardır.

Akciğer, havada bulunan oksijeni vücuda alır ve vücuttaki karbondioksiti dışarıya atar. Akciğerin vücuttaki temel fonksiyonu bu şekildedir. İnsanların vücudunda iki adet akciğer bulunmaktadır. Bu akciğerler, göğüs boşluğunun sağında ve solunda yer almaktadır. Bu her iki akciğerin dış yüzeyinde bir zar bulunmaktadır. Bu zar, ince ve kaygan bir yapıda olmakla birlikte zara verilen isim plevradır. Plevra, aynı zamanda da, göğüs boşluğunun iç bölgelerini de kaplamaktadır. Bu zarın, vücut içerisinde önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Bu da, göğüs boşluğunda bulunan organların rahat bir şekilde hareket etmesini sağlamaktır. Bu duruma neden olan faktör ise, zarın kaygan bir yapıda olmasıdır.

Elektronik sigara akciğerlerini çökertti! Daha 22 yaşındaydı...
Akciğer kanseri riskini öğrenmek bu kadar kolay Bu belirtiler varsa dikkat! Akciğer kanseri olabilirsiniz!
Akciğerlerinizin sağlığı için bu yiyecek ve içeceklerden uzak durun! Canlı yaşamını tehdit eden mikroplastikler ilk kez insan akciğerinde görüldü Uzun süreli koronavirüsün gizli etkisi ortaya çıktı: Röntgen ve tarama ile tespit edilemiyor Hastaya nakledilecek akciğer drone ile taşındı 'Koronavirüs aşısı neden yapılmalı' sorusunun yanıtı 2 tomografi sonucunda gizli Filiz Akın'ın hastalığı nedir? Filiz Akın hayatı, yaşı, dizi ve filmleri! Aşının önemini en iyi anlatan fotoğraf! İşte aşılı ve aşısız arasındaki fark! Aşı olmayanlara flaş uyarı: Büyük bir kısmı yoğun bakımda Koronavirüsten sonra bir tehlike daha ortaya çıktı Koronavirüsü atlatanlar bu haberi iyi okusun İstanbul trafiği kanser ediyor Koronavirüs girdiği vücuda bunu yapıyor Böcek'ten 105 gün sonra ilk görüntü Tomografi görüntülerinde ortaya çıktı! Koronanın akciğerlerde izlediği yol görüntülendi Muhittin Böcek'ten sevindiren haber Sadece 6 aylık kullanım onu bu hale getirdi İyileşenlerde hasar tespiti yapılacak MASKE İLE SPOR YAPMAK ÖLDÜRÜR MÜ? ABD'de korona olan 20 çocuğun BT'sinde 'Halo Belirtisi' tespit edildi... Koronavirüs gitse de izleri kalıyor! Kovid-19 akciğerlerde kalıcı hasara yol açıyor mu? Uzmanı açıkladı... Koronavirüs salgını müzik ile tedavi edilir mi? Müzik, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir mi? Adrese teslim tahmin! Tam 23 yıl önce bugünleri öngördüler Türkiye pik noktasına ne zaman ulaşacak? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarılar! Hastalarından virüs kapan profesör korona ile bir ay süren mücadelesini anlattı! İşte koronavirüsün akciğerlerde yol açtığı hasar!