Kontrolü kaybetti: Biden'ın fikirleri, Biden'ın fikirlerine karşı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senatör Joe Biden ile çelişiyor. ABD liderinin kafasının ne kadar karışık olduğunu en iyi anlatan örnek, Afganistan hakkında söyledikleri. '2006'da ulus inşasının alternatifi kaostur. Bu kaosun Afganistan'da tekrar olmasından korkuyorum.' diyen ABD başkanı, 2021'de Afganistan'dan amatör ve hatalarla dolu çekilme sürecinin ardından 'Afganistan'daki görevimiz asla ulus inşası değildi. Afganistan'da kaos kaçınılmazdı.' dedi.

This browser does not support the video element.

2006: Senatör Biden: "Ulus inşasının alternatifi kaostur. Bu kaosun Afganistan'da tekrar olmasından korkuyorum."

2021: Başkan Biden: "Afganistan'daki görevimiz asla ulus inşası değildi. Afganisan'da kaos kaçınılmazdı.' (Afganistan'daki kaotik çekilmenin ardından gelen basın açıklaması)

BİDEN, BİDEN İLE ÇELİŞİYOR

Biden, 2006'da, senatörken hedefindeki ülkelerde gerçekleştirilecek ulus inşasını destekliyor ve seviyordu.

Fakat geçtiğimiz gün, daha önce dediklerine taban tabana zıt bir açıklama yaptı.

2006'daki videoda göründüğü üzere, Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de haklı olarak kendisini kuşkuyla dinliyor.

Ayrıca Biden'ın sağ omzunun üzerinde görünen, Türkiye'ye sözde müttefik demesiyle ünlenen bugünün ABD Dışişleri Bakanı, genç Anthony Blinken da gözden kaçmadı.

Kaynak: Hermes

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı 6 yaşındaki oğlunu 'şişmansın' diyerek koşu bandında koşturdu! ABD polisinden Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahale AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği!