‘Komşu’ Bayraktar’a talip oldu!

Başta sınır ötesi terör operasyonları olmak üzere; Azerbaycan-Ermenistan Savaşı, Rusya-Ukrayna Savaşı gibi kritik görevlerde rüştünü ispatlayan Bayraktar TB2 SİHA’lardan satın almak için Bulgaristan resmi makamlarının temasta olduğu öğrenildi.

Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov, ülkesinin Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA satın alımı konusunda seçenekleri değerlendirdiğini açıkladı.

Bulgaristan Savunma Bakanı Dimitar Stoyanov yaptığı açıklamada, Bayraktar TB2 SİHA'ların üreticisi Baykar'ın temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Baykar tarafının kendilerine bilgi paylaşımı ve Bulgar şirketleriyle iş birliği olanağı sunduğunu fakat bu proje hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Bulgaristan basınında yer alan haberlere göre Stoyanov, insansız hava aracı alımının Bulgaristan ordusunun 2026'ya kadar modernizasyonu planı çerçevesinde yapılacağını ve bütçenin muhtemelen 250 ila 500 milyon euro seviyesinde olacağını söyledi. 

İşçi maaşlarını ödeyemeyen belediye başkanından şok hareket Soft Power nedir? Yumuşak Güç ne anlama gelir? Alex de Souza Süper Lig'e geri döndü! 2 yıllık anlaşma
Sonraki Haber