Uzmanından kolon kanserinde erken teşhis uyarısı! Her geçen gün görülme sıklığı artıyor

Kolon kanserinin hem erkekler hem kadınlar için bir risk olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu, kolon kanserinin son zamanlarda daha çok görüldüğünü belirterek erken teşhis uyarısında bulundu.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu, kolon kanserine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Canbaloğlu, kolon kanserinin bir diğer adıyla kalın bağırsak kanserinin dünyada ve ülkemizde ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkati çekerek “Sağlık Bakanlığı’nın kanser istatistikleri kayıtlarına göre kolon kanseri görülme sıklığı olarak hem erkeklerde hem de kadınlarda 3’üncü sırada yer alıyor. Türkiye’de her yeni görülen 100 kanser vakasının yaklaşık 10’unu kolon kanseri oluşturuyor. Kolon kanseri, kansere bağlı ölümlerde 3’üncü sırada yer alır. Kolon kanserlerinin yüzde 90’ı 40 yaş üzerinde görülür. Ancak hastada genetik geçişli bir kolon kanseri sendromu varsa daha erken yaşta da gelişebilir” dedi.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Toz taşınımı, kuvvetli sağanak ve yükseklerde kar erimesine dikkat! Altın haftanın son işlem gününe nasıl başladı?