Kokoskov'la yolları ayıran Fenerbahçe Beko'da Alexandar "Sasha" Djordevic dönemi

Fenerbahçe Beko'nun yeni koçu Alexandar "Sasha" Djordevic oldu. Fenerbahçe Kulübünün basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko'nun yeni başantrenörünün Aleksandar Dordevic olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Beko'da Alexandar Djordevic dönemi... Geçen yaz takımın başına Igor Kokoskov'u getiren Sarı-Lacivertliler, Sloven koçun NBA'e geri dönüp Dallas Mavericks'te yardımcı hoca olmasının ardından yeni başantrenör arayışlarını sonlandırdı. Fenerbahçe'nin basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko'nun yeni koçunun Sasha Dordevic olduğunu açıkladı.

SIRP EKOLÜNE DEVAM

Fenerbahçe Beko'yu Avrupa'nın zirvesine taşıyan efsane Sırp koç Zeljko Obradovic'le yollarını ayırmasının ardından Kokoskov macerası kesitiye uğrayan THY Euroleague devi, yola bir başka Sırp koçla devam edecek. Üstelik Djordevic, Obradovic'in en sevdiği talebelerinden biri...

Obradovic kariyerinin ilk Euroleague şampiyonluğunu 1992'de Sırbistan'ın Partizan takımıyla yaşadı. Belgrad ekibi, İstanbul'da oynanan finalde İspanya'nın o dönem en güçlü takımı olan Joventut Badalona'yı son saniye basketiyle devirip Avrupa şampiyonu oldu. Partizan'a maçı kazandıran basketi dönemin en iyi guardlarından olan Sasha Djordevic atmıştı. Oyunculuk kariyerinde yıllarca Barcelona forması giyen ve Avrupa basketbolunda çok özel bir yere sahip olan 53 yaşındaki koç, son 2 sezondur İtalya'da Virtus Bologna'yı çalıştırıyordu.

Antrenörlük kariyerinde Olimpia Milano, Benetton Treviso, Bayern Münhi ve Panathinaikos gibi Avrupa'nın önde gelen takımlarının başında bulunan Djordevic, Sırbistan Milli Takımın'da da 2013-19 arası 6 yıl başantrenör olarak görev yaptı.

CHP'li belediyede onlarca kişi işten çıkarıldı TÜRK-İŞ nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı Fenerbahçe'de Batshuayi için karar verildi
Sonraki Haber