Koç Burcunda Bir Süper Dolunay! "Tutulmanın Fragmanı"

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

29 Eylül 2023 Cuma günü, öğlen 12.57'de, 6 derece Koç Burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Ateş elementinde ve öncü bir burçtaki bu dolunayın etkilerini de hızla göreceğiz. Dolunaylar Güneş ve Ay'ın karşıt açıda olduğu gergin enerjili zamanlardır. Önemli işlerin denk getirilmemesi gereken,  olabildiğince sakin ve dingin geçirilmesi gereken günlerdir. Şüphesiz dünya ve içinde yaşayan biz canlıları en çok etkileyen astroljik yapı "Ay"dır. Dolayısıyla dolunaylarda da hem ruhen hem de fiziken etkiler alırız. Baş agrıları, uykusuzluk, vücütta ödem başlıca etkilerindendir ki bu dolunay dünyaya çok yakın gerçekleşirken etkiler daha sert hissedilebilecektir.  Dolunay ışığıyla konu ve kavramlar netleşir, görünür olur. Bu nedenle de çözüm ve sonuçlanma enerjileri barındırır dolunaylar. 15 Eylül yenıayında atılan adımlarla ilgili sonuçlar getirebilir. 

Bu dolunaydan en yoğun etkiyi Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeç burçlarının ilk 10 günlük diliminde doğanlar ve kişisel gezegenleri ya da yükselenleri bu burçlarda, 0-12 derece arasında yer alanlar alacaktır.

Koç enerjisi malum öncü, atak, heyecanlı, acelelci, biraz acemi, saf ve dikkatsiz olabilen ama mücadeleci, savaşçı, rekabetçi bir yapıdadır; dolayısıyla mücadele alanları yaratabilir bizlere Düğümler de bildiğiniz gibi bir süredir Koç Terazi aksına yerleşmiş durumda ve bu dolunayın yöneticisi Mars ise Güney düğüme çok yakın konumlanmış vaziyette;  hatta 14 Ekimdeki önemli tutulmanın derecesi ile de aynı derecede yer alıyor. Peki bu ne anlama gelir? Bu konumlanma der ki, dolunay ile deneyimleyeceğiniz olaylar, tutulma ile gelecek olanlara öncü niteliğinde olacak. Tutulmanın fragmanını yaşatacak bir Dolunay anlayacağınız ve bu nedenle de bir kat daha önem arz ediyor. Koç burcu daha çok ben ve benim isteklerim derken Terazideki güneş biz diyor ve diplomasiyi, uzlaşmayı vurguluyor. İşte dolunayda yaşanacak gerilimin başrolünde de bu zıtlık yer alıyor. Mars'ın da Terazi'de olması, bir de gad ile kavuşum hali gerginliği arttırıcı, dengeyi bozucu  olumsuz bir tablo yaratıyor. Mars terazide kararsız ve hassas çalışır,  pasif agresif tutumlu bir savaş alanı yaratabilir. 

Dolunayın yüksleninde Yay burcu yerleşmiş durumda ve nispeten iyimser, enerjik bir yapı. Yine ateş elementi çıkmış oluyor karşımıza ve tepkiselliği arttırıyor bu durum. Bir diğer yandan dini, felsefi gündemlerin, din adamları ile ilgili konu ve kavramların, yabancıların, yurtdışı bağlantılı gündemlerin, bir takım hukuki süreçlerin, akademik kişilerle, eğitimle ilgili olayların oluşabileceğini gösteriyor. Gölge yönüyle dünya genelinde fanatizm ve fanatizme bağlı şiddet olaylarının haberlerinin de artabileceğini gösteriyor. 

Koç Terazi aktifken tabiki de en önde yer alacak diğer temalar ilişkiler, ortaklıklar, adalet, denge olacaktır ve savaşçı, mücadeleci, acemi ve bazen patavatsızca çıkışlarla ilişkiler, ortaklıklar zorlayıcı koşullar altında kalabilecektir. Tabi burada yine sistem şu şekilde çalışır;  birşeylerin görünür olması, netleşmesi gerekiyordur, alınmamış derşler vardır, ödenecek bedeller vardır ki bunlar yaşanıyordur. Düğümleri kareleyen bir de plüton var orada keza Venüsü kareleyen de Uranüs ve Jüpiter ...  Yani olması gereken yaşanır, bedeller ödenir, dersler alınır. Alınmıyorsa bir sonraki döngüye kalır hesap.

 İlişkiler alanında zorlayıcı etkileri sabitler; yani Aslan, Kova, Akrep ve Boğaların 17-27 derece aralığında gezegen konumları olanlar alacakalar.  Ve bazen şifa, kangren olan birşeyi kesip atmakla gelir; ilk anda üzülseniz bile sevgi alanında şifalanacaksınız diyeceklerim de Koç, Aslanların bir kısmı ve Yay burçları olacak; bu etki sizlerde daha çok bu şekilde çalışacak.

Önemli bir diğer görünüm az önce de bahsettiğim düğümlerin ve dolunayın orblu Plüton karesi alıyor olması. Bu dörünüm  dolunayın bazılarımız için sert dönüşümler getirebileceğini gösteriyor. Sakin kalınması önemli, özellikle de ilişkşiler adına ani bitişler getirebilecek görünümler mevcutken. Bu nedenle gerek tavır olarak, gerekse atacağımız adımlar, alacağımız kararlar anlamında  tekrar tekrar düşünmenin, fevri davranmamanın önemini bir kez daha vurguluyorum. Dengede kalmaya, güç de olsa öfke kontrolü yapmaya çalışın. Merkür Terazi geçişi, Mars'ın da Akrep'e geçişi enerjiyi bir tık kararlı kılabilir önümüzdeki günlerde. Bu geçişlerle birlikte zihin eleştirel olmaktansa daha ahenk yakalamak ister yapıda olacak; tepkisellik de daha gerektiği yerde ve dozda çalışabilecek. Bu nedenle özellikle dolunay ve sonrası 1 hafta huzursuz gündemler verebilirken, sonrasında bir tık rahatlamamız  olası gözüküyor.  Plüton da burada çürümüş ve fayda sağlamayan yapıları elemek isteyecektir ve geleceğe taşımayacaktır. Bir süredir bırakmanız gereken ama bırakamadığınız yapıları kurcalayacaktır, aklımızda olsun. Karşılaştığımız olaylarda bunu sorgulayalım. Bu bir ilişki de olabilir bir alışkanlık da etc...

Merkür de Neptün ile karşıt açıya ilerlerken algımız sisli çalışabilir ve  depresif düşünceler içinde hissedebiliriz kendimizi. Bir yandan  fikir ve düşüncelerimizi yayma, projeleri geliştirme, büyütme gibi etkiler de alıyor olduğumuz için alacağımız kararlarda ekstra dikkatli olmalıyız; yanılsamalara, kandırılmalara hatta kendimizi kandırmaya meyilli olabiliriz, bu da bizleri  yanlış adımlara sürükleyebilir özellikle de koçun acemi ve aceleci enerjisi de hakim iken.  Merkür Uranüs üçgeninin  aktif olması inovatif, yaratıcı, marjnal fikirler, projeler üretmek adına da desteklemek dışında; teknoloji haberleri, uzaya dair konu ve kavramlar, projeler, havacılık ve uçaklarla ilgili gündemler de yaratabilir.  Proje ve fikileri ile öne çıkacak şanslı grup ise Oğlak, Başak ve Boğalar.

Dolunayda bir diğer vurgu da aile, soy, kökler alanına yöneliyor. Hem dolunay IC 'de hem de yöneticisi Mars GAD ile kavuşum halinde. Geçmişten gelen, aileden-soydan hatta belki karmik alandan gelen etkilerin de öne çıktığına tanıklık edebiliriz. Gözlemlediğim kadarıyla özellikle bu alanda çok etkin çalışan bir dolunay. Ailenizle yaşadığınız sorunlar da bu anlamda artış gösterebilir Ayın ışığı bu alanı aydınlatırken. Tabi yine tavsiyem koç fevriliğine dikkat etmeniz ve olacak olan zaten olurken sakinlikle ilerlemeniz. Karmik hesaplaşma, tamamlanmalar yaşanabilir. Unutmayın burası deneyim alanı. Almam gereken ders nedir demek, bu olayda ne öğrenmeliyim demek, duracağınız doğru bakış açısı...

Dolunayın yöneticisi Mars Chiron ile karşıt, Uranüs ile de 150 lik açıda. Kaza ve yaralanmalara açık, ani ve şok edici olaylar getirebilecek bir enerji de hakim az önce de belirttiğim gibi. Koç Terazi aksı ilişkilerle de alakalı dedik, dolunay biraz huzur kaçırır, sıkıntı çıkarır dedik çünkü Venüs ile de 135 lik konumda ve  Juno ile birlikte Uranüs ve jüpiter karesi de alıyor; ilişkiler, ortaklıklar, taahhütlü konularla ilgili ani bitişler, sonlanmalar verebilir dedik; ama bir seyi demedik :) Venüs malum finansal konuları da sembolize ediyor ve burada ekonomik anlamda da çok sıkıntılı ve kararsız bir görünüm oluşuyor. Finansal yatırımlarınızda risk almamaya çalışın, gereksiz harcamalardan kaçının bu dönem.

T.C. kuruluş anı haritasında 4. evde yer alan natal Marsımızın da tam karşısında gerçekleşen bir Dolunay bu. Sınır güvenliği, vatan toprakları, halkın huzur ve güvenliği ve asker, ordu, güvenlik güçleri gibi alanlarla ilgili önmeli gelişmeler getirecektir. Bu alanlarda bir hareketlilikler yaşatabilir. Mücadele etmemiz gereken olaylar getirebilir. Ve tabi Ekim tutulmasıyla da bu alan tetiklenecektir çünkü tutulma ile aynı noktaya  çentik atıyor olacak Mars.  Umalim ve dileyelim büyük olaylarla karşılaşmayalım. İktidar ve muhalefet arasındaki çekişmelere de tanıklık edebiliriz. Tabi bir koç dolunayında dünya çapında  liderlerle, yöneticilerle ilgili ani değişimler yaşanabilir; liderleri, aldıkları ani kararları, rekabete dair konu ve kavramları da çokça duyabiliriz; savaş ve mücadele gündemleri de artabilir maalesef...

Bu dolunayda bence önemli kararlar almamak, takıntı geliştirmemek esnek olabilmek, koşullara fikren uyumlanabilmek çok kazandırıcı bir tavır olacak.Yine bağışıklığı güçlü tutmak, sakarlık ve dikkatsizliklere karşı tedbirli olmak aceleci davranmamak, çünkü yaralanmalara da açık göürünmler var dediğim gibi, yediğimize, içtiğimize, hijyene dikkat etmek çok anlamlı olacaktır. Dürtüleri kontrol etmek, aldatmamak, irade geliştirmek, ilişkilerde doğru değer alanında kalabilmek de keza öyle...

Son olarak maalesef kadınlara, sanatçılara yönelik şiddet ve cinsel suçlarda artış, hava koşullarında dengesizlik, sel, taşkın, yangın, patlama gibi riskler maalesef mümkün. Depremler de artabilir dünya genelinde...

Gelen hayrımıza gelsin, olan hayrımıza olsun. Güç ve umut bizimle olsun :)

Sevgilerimle ...

Hande Güç Onur

Tüm yazılarını göster