8-14 Ocak 2024 Haftası burç yorumları

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

Haftaya Ay''ın Yay burcundaki seyri ile başlıyoruz. Genel anlamda iyimser, eğlenceli, sevecen olan bu enerji Satürn'den kare, Jüpter'den 150'lik almakta; bu da duygusal anlamda çok beslenemediğimiz, sorumluluklarla baskı altında olabildiğimiz bir enerjiyi yayıyor haftaya. Kısıt ve engellerle karşılaşabiliriz. Ayrıca Satürn Fomalhaut, Venüs de Antares'te, iki önemli kraliyet yıldızıyla kavuşumdalar. Böyle kavuşumlar varken önemli olaylar cereyan edebiliyor. Savaş tetikleri, doğal afetlerde artış yaşanabiliyor. Başka vurgular da destekliyor bu etkileri bu nedenle hafta bu anlamda da öne çıkabilir. Satürn Venüs karesi sevgi alanında da ilişkilerde kısıt verecektir. Yeterince sevilmediğimizi hissedebiliriz ve  sevgi ile beslenemediğimiz hissini pekiştiren olaylar yaşayabiliriz. Bu etki yoğun olarak Balık, Başak, Yay ve İkileri vurabilir. Ama kolektifte de var olacak herkesi bir nebze etkileyecektir.  Finansal anlamda da kısıt ve engeller, gecikmeler, ötelenmeler olabilecektir. 

Pazartesi günü Merkür Neptün karesi de hakim. Merkür henüz retrodan çıktı ama gölgesi hala etkin, bir de Neptün ile kare yaparken kafalarımız yine kimbilir nerelerde olacak. Net görüş alanımız yok. Yinelemem gerekirse bu kare etkisinde önemli kararlar almayın, önemli evrakları imzalamayın, mümkünse evlenmeyin. Kandırılmaya, dolandırılmaya, yalan haberlere karşı kendinizi koruyun. İletişim alanında yanlış  anlamalara, aksaklılara hazır olun. En güzeli şiir yazın, şarkı söyleyin :)) 

Salı günü daha doğrusu çarşambanın ilk saatlerinde Güneş Uranüs trinesi netleşirken, marjinal fikirlerle öne çıkabiliriz. Ani bazı gündemlerle mücadele etrmemiz gerekebilir. Ani kararlar, otorite figürlerinin süpriz ve şaşırtıcı destekleri söz konusu olabilir. Daha sıradışı yolları tercih etmemiz gerekebilir. Kişiliğimizin farklı yönlerini keşfedebilir, daha aykırı, daha özgürlükçü bir yapıda olabiliriz. Yalnız Güneş Chiron karesi de hala hakimken yara almamaya bakmalı, esnek olmaya çalışmalıyız. 

Yine çarşamba günü ilk saatlerde Mars Satürn arasında sextil açı netleşiyor. Oğlak burcundaki Mars yöneticisiyle temasa geciyor yani. Güzel bir görünüm, önemli bazı başlangıçlarınıza sağlamlık, uzun ömür vaad edecektir. Devlet dairelerinde başvurularınız varsa bu süreçte gerçekleştirebilirsiniz. İnşaat, yapılandırma, düzene sokma vb. içeriklerde adımlar için de oldukça uygun. Başlangıç ve adım atma enerjisine sağlamlık eklendiğini düşünün basit haliyle. 

Mars Uranüs arasında da 135 lik var ki kaza getiren bir açı olarak çalışabilir. Yangınlara, elektrik arızalarına, uçuşlarla ilgili sıkıntılara dikkat etmeli. Bu gün Ay da tetik verecek bu görünüme, salı gece saatleri  itibariyle de diyebiliriz buna hatta. 

Perşembe günü 20  derece Oğlak burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Düğümleri kareler vaziyette  hem de partil; Chironla orblu  kare, Plüton ile orblu kavuşumda bir yeniay... Uranüs ile de trine. Oğlak malum sorumlu, disipline bir enerji yöneticisi Satürn ile de yarım karede. Ekim tutulmasını da karelerken o dönem başlayan süreçleri ivmelendirebilir. Sorumluluk almamız gereken kadersel koşullar oluşabilir ve biraz bizleri zorlayabilir. Ani durumlarla karşılaşabiliriz. Değişime açık olabilmek, çözüm yolları ararken sıradışı da olsa denemek, esneyebilmek önemli olacak burada. Bir diğer açıdan süprizlere de açık bir yeniay; bazılarımız için ani fırsatlar da getirebilir. Özellikle Oğlak, Başak ve Boğa burçları için ani gelişmeler söz konusu olabilecek etki aldıkları ev konularında. Bazı Oğlakları, Koç, Yengeç ve Terazileri ise zorlayabilir.  Merkür hala Neptün ile kare konumdayken algı yine bulanık, kandırılma enerjisi yine aktif olacaktır buna da dikkat lütfen. Eyleme geçmek burada sağaltıcı alanımız. Lafla peynir gemisi yürümeyecek anlayacağınız. Enerji bizleri çeşitli konularda adım atmaya, hareket etmeye zorlayacak. 

Cuma günü Mars Jüpiter trinesi netleşirken Venüs de Chiron ile trine yapacak. Tabi bu etkiler yeniay enerjisinde de mevcut güzel enerjiler. Önemli adımlar attıracak hatta bazılarınızı evlendirecek bir enerji bu . İlişkilerdeki yaraları saracak. Bazı şans ve fırsatlar sunarak adımlarınızı geliştirmenize, sağlamlaştırmanıza sebep olacak. Bazılarınız işlerini büyütecek bu etki alltında, yayacak ve  daha geniş kitlelere ulaşabilecek. 

Haftasonu yaratıcı etkiler altındayız, fikirlerimizi, projelerimizi gelistirip yaymak adına değelendireeğimiz bir haftaya doğru ilerliyoruz. Pazar günü Venüs Uranüs 150 liği ilişkilerde ani krizler yaratabilir. Finansal piyasalarda da stabiliteyi bozar dikkat etmekte fayda var. 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

Sevgilerimle ... 

Haftanın tek tek burçlara getireceği etkilere bakacak olursak. 

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR  : Sevgili Koç burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  10.evinizden alıyor olacaksınız. Kariyer alanında daha disipline, organize ve sorumluluk sahibi olduğunuz bir süreç getirecek sizlere. Yeni gelen işlerle, projelerle artan sorumluluklar söz konusu olabilir. Sizleri biraz dürterek, zorlayarak harekete geçiren bir zaman dilimi olsa da, iş ve kariyer alanınızda ani ve süpriz gelişmelere, değişimlere de çok açıksınız. Bir anda gelen terfi, iş teklifi vb. durumlarla şaşırmanız olası. Bununla birlikte atacağınız adımlarla gelirlerinizde artış ve genişleme gözükmekte. Şanslısınız :)) Sadece yurtdışı bağlantılı her türlü konuda temkinli ilerleyin. İş, eğitim,seyahat her ne olursa ... Evrak işlerinizde de kayıp vb. durumlar söz konusu olabilir dikkat etmekte fayda var. 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR : Sevgili Boğa burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  9.evinizden alıyor olacaksınız. Yurt dışı bağlantılı eğitim, seyahat, ticaret, basın-yayın gibi gündemlerle ilgili yeni başlangıçlar, adımlar, başvurular yapabilirsiniz. Bereketli ve uzun vadeli oluşumlar getirecektir. Yine akademik veya hukuki süreçlerle ilgili başlangıçlar da söz konusu olabilecektir. Sizler yeniaydan uyumlu açı alan grupta olduğunuz için işleriniz kolaylıkla ilerleyecektir. Yeniaya burcuuzda bulunan Uranüs trine yapmakta bu da sizleri; değişim odaklı başlangıçlar, özgürlük alanlarınızı rahatlatmak ve özellikle de yurt dışı bağlantılı konular ile hukuki süreçlerde ani ve süpriz gelişebilecek olumlu fırsatlar adına destekliyor olacaktır. Bir anda ummadığınız bir davanızdan olumlu bir gelişme alabilir, bir eğitim başvurunuz kabul edilebilir, ticari işlerinizde ivme  ve bereket artışı getirebilir sizlere. Ama sağlığa dikkat etmeye devam ediyoruz :) Bankacılık işlemleri, finansal yazışmalar ve anlaşmalarda dikkatli olmanız gereken bir hafta hatalara, yanılsamalara açık çalışıyor enerji. 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER : Sevgili İkizler burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  8.evinizden alıyor olacaksınız. Sizler adına finansal gündemler ve yenilikler getirebilecek bir yeniay. Krediler, borçlar, primler, nafaka, burs, ortaklı paralar, eşin parası gibi konular üzerinden gelecek gelişmeler söz konusu. Uranüs trinesi de hakim olacağı için burada beklenmeyen, olumlu, süpriz gelişmelerden söz edebiliyoruz. Beklediğiniz bir kredinin ani haberini alabilirsiniz örneğin; eşiniz ani bir kazançla sevinebilir vb. şekilde örnekleri çoğaltmamız mümkün. Finansal özgürlük ve genişleme adına adımlar attırabilir sizlere, başvurular yaptırabilir.  Yine mental anlamda sizi kaosa sürükleyen yapılardan da özgürleşebilir; bir terapi ya da bilinçaltı çalışması vb. ne dahil olabilirsiniz, yani bu anlamda destek alabilirsiniz. Bir anda kendiniz okult bir eğitimin içinde de bulabilirsiniz. :) İlişkilerinizde toleranslı olmalı, ortaklarınızla iletişimde empati geliştirmelisiniz. İmza atmak, yeni ortaklık ve ilişkilere dahil olmak için uygun bir hafta değil. 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER : Sevgili Yengeç burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  7.evinizden alıyor olacaksınız. İkili ilişkiler, ortaklıklar, danışmanlıklar ve açık düşmanlarla ilgili bir evden etki alıyor olacaksınız. Ani ilişkiler getirebilir hayatlarınıza bu yeniay. Yakın arkadaşlarınızdan biri ile bir ilişki başlangıcı ya da onun aracılığı ile bir ilişki başlangıcı veya yine sosyal çevrenizden biri ile ani bir ortaklık söz konusu olabilecektir. Mevcut ilişkiniz varsa buna dair ciddi adımlar atmanız için sizi dürtecek olaylar çekebilir hayatlarınıza. Biraz başlarda zorlanmanız da mümkün ama o adımların atılması lazımsa bazen kader böyle kurcalar işte :) En azından sonuçları sağlam ve olumlu ilerleyebilecek günler bugünler. İş hayatınızda biraz dikkatli olun. Her lafa her söze aldanmayın. Her projeye bodozlama atlamayın. İmzaları mümkünse öteleyin değilse dikkatli irdeleyerek atın :) 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR : Sevgili Aslan burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  6.evinizden alıyor olacaksınız. İş ortamınız, calışma koşullarınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili bir takım süpriz gelişmeler ama olumlu nitelikte, yenilikler, başlangılar söz konusu olabilecek Bazılarınız süpriz bir şekilde iş değişikliği yaşayabilir daha iyi koşullarda olmak kaydıyla. Yeni iş projeleri ile iş yükünüz, sorumluluklarınız artabilir. Yeni bir diyete, spora başlayabilirsiniz. Yeni bir evcil hayvan sahiplenebilirsiniz ummadığınız bir şekilde. Sağlığınız ile ilgili mesayi harcamanızı gerektiren koşullar da oluşabilir. Diz, diş, eklem gibi alanlarda bazılarınız için şifalandırıcı operasyonel durumlar da gelişebilir. Bu alan hassas bir enerjide kazalara da dikkat edin cilt yanıkları da dahil olmak üzere. 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR : Sevgili Başak burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  5.evinizden alıyor olacaksınız. Aşk ve çocuklarla ilgili bir evinizden etki alırken, size bile süpriz olacak gelişmelerin içinde kalabilirsiniz. Ani bir ilişki, ani bir bebek müjdesi gelebilir bu yeniay ile birlikte. Spekülatif piyasalarla ilgili girişimleriniz ivme kazanabilir, ve önemli kazançlar elde etmeniz mükün olabilir bu alanda. Elbette yatırım tavsiyesi değil bireysel haritalarınız önem kazanır bu gibi durumlarda. Bir hobinizle ilgili yenilikler de söz konusu olabilir örneğin yaratımlarınızı bir galeride sergileyebilirsiniz. Profeyonelleşerek bu alanda bir iş ve gelir kapısı yaratabilirsiniz bu süreç dahilinde. Ya da bambaşka yeni bir hobiye başlayabilirsiniz.  Ev ve aile ile ilgili önemli kararlar almak için ise çok uygun bir zaman dilimi değil. Aile ile ilişikilerde iletişim alanında ise esnek davranmanız , empati geliştirmeniz gereken bir süre. Görünen göründüğü gibi olmayabilir lakin, yanılsamalı bir dönem sizler adına. 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER : Sevgili Terazi burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  4.evinizden alıyor olacaksınız. Ev, aile, yuva ile ilgili ani, beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ev almak, taşınmak, evinizi yenilemek gibi konularda süpriz adımlar, ani kararlar söz konusu olabilir. Bunları yapabilmenizi destekleyen görünüm de para evinizden gelirken; eşin ani kazanç artışı, bir kredinin onaylanmasıi süpriz bir miras gibi gündemler de oluşabilecektir. Aileye yeni bireyler de dahil olabilir bu süreçte. Şehir değişimi dahi söz konusu olabilecektir. Sizler yakın çevreniz ile ilişkilerinizde dikkatli olmanız gereken bir 15 gün içine giriyorsunuz. Anlaşmalar, sözleşmeler adına da dikkatli olmanız gereken günler. Araba alacak olanlarınız da dikkatli olsunlar kandırılmasınlar. Biraz bu konularda yanılsama, dolandırılma enerjisi hakim olacak açıkcası, buna dikkat etmekte fayda var. Yine trafikte dalgınlığa da dikkat.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER : Sevgili Akrep burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  3.evinizden alıyor olacaksınız. Ani bir kararla yeni eğitimlere, ticari girişimlere dahil olabilir, mini sehayatlere çıkabilirsiniz. Yine medya-reklamcılık gibi alanlarda yeni adımlar söz konusu olabilir. Bu alanlardaki yenilikler sizlerin hayatında kalıcı olacaktır uzun yıllar ve gelişime de açık oacaktır.  İletişim alanınız yoğunlaşırken, planlamalarınızda daha mantıklı, organize ve sistematik olacağınız, sorumluluk odaklı olacağınız günler aslında. Fikirlerinizi derleyip toplayıp bir düzene sokarak atacağınız adımları daha sağlıklı kılabilirsiniz bu dönemde. Bilinç dağarcığınızı geniletebileceğiniz verimli bir dönem. Ayrıca sıradışı, marjinal, inovatif fikirlerinizle de öne çıkabileceğiniz günler bunlar. Ani bir ortaklık gündeminiz oluşabilir. Süpriz bir ilişkiye başlayabilirsiniz.  Danısmanlıklarınız birden artabilir. Finansal adımlarınızda dikkatli olun. Hata ve yanılsamalara açık para eviniz. Bu 15 gün bu anlamda atacağınız imzalara, elektronik ortam işlemlerine vb. dikkat edin. 

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR : Sevgili Yay  burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  2evinizden alıyor olacaksınız. Şanslı bir dönemdesiniz, ummadığınız bir şekilde para akışınız artabilir. İşleriniz yoğunlaşacak gibi gözüküyor ya da maaşınıza güzel bir artış gelebilir. Bir terfi ya da iş değişimi  söz konusu olabilir. Yeni bir finansal kaynak oluşturmak adına girişimleriniz söz konusu olabilir ki uzun vade de sizler adına hayırlı olacaktır. Gelir gider dengenizi sistematik bir düzene oturtabilirsiniz bu etki altında. Hayatınıza dair önemli kararlar almak için uygun bir haftada değilsiniz. Bazı şeyler göründüğü gibi olmayabilir. Önemli imzalar atmak, ortaklık ve anlaşmalar için de uygun bir süreç değil sizler adına. Yanılsamalara, gereksiz iyimserliğe, kandırılmaya açıksınız. Aile ile olan ilişkişlerinizde empati geliştirmelisiniz.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR : Sevgili Oğlak burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Burcunuzun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  1.evinizden alıyor olacaksınız. Doğal olarak en yoğun etkiyi sizler alıyorusunuz. Ani, beklenmedik, süpriz gelişmelere açıksınız. Daha özgür olmak adına bazı değişimleri göze alabileceğiniz bir süreçtesiniz. Biraz da isyankar çalışabilir sizlerde. Dış görünümünüzü, dışa yansıyan tavrınızı değiştirmenize etki edebilir bu yeniay. Dolayısıyla bir kısmınız saçınızla başınızla uğraşabilirsiniz. Abartılı müdaheleler tavsiye etmem ama. Yaşamınızda düşünüp de bir türlü atmadığınız adımları atacak tetiği verebilir bu yeniay. Ani bir ilişki, ani bir bebek haberi de bazılarınız için olası. Çocuklarınızla ilgili süpriz gelişmeler de yaşatabilir bir yandan. Yalnız düşünce yapınız yanılsamalı çalışıyor. Zaten biraz düşündüğünüzü kendinize saklar bir dönemden geçerken, kurgularla kendinizi yanlış yönlendirmeniz olası ve yakınn çevrenizle sorunlar yaşatabilir bu süreç sizlere bunlara dikkat etmelisiniz. Trafikte de dikkatli olmakta fayda var. Mental olarak yorabilecek bu dönemde terapi ve meditasyon iyi gelecektir. 

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR : Sevgili  Kova burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  12.evinizden alıyor olacaksınız. Bu da sizleri daha içe dönük, kendinizle başbaşa bir alana sokabilir. Daha az sosyalleşmek isteyebilirsiniz bu 15 gün boyunca. Bilinçaltınız, rüyalarınız, sezgileriniz de biraz aktif çalışacaktır bu süreçte. Meditasyon ile sağaltmakta fayda var bu alanı. Gizli düşmanlarınızdan gelen hamleleri göğüslemeniz gerekebilir, arkanızdan dönen işler olabilir. Bu arada siz de bir takım gizli adımlar atabilirsniz. Aileniz, eviniz, yuvanızla ile ilgili süpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Sosyal çevrenizden, yakın arkadaşlarınızla para alışverişine girmek için uygun zamanlar değil. İletişiminizde de aksamalar, yanlış anlaşılmalar oluşabilecektir. Süreci empati ile ilerletmek fayda sağlar. Para konularında dediğim gibi dikkatli ilerleyin. 

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR : Sevgili Balık burçları; bu hafta perşembe günü saat 14.57'de, Oğlak Burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Düğümlere kare Uranüs ile trine konumdaki bu yeniay kadersel bir takım süreçleri başlatacak. Sizler bu etkiyi  11.evinizden alıyor olacaksınız. İstekler ve arzular evinizden etki alırken süpriz gelişmeler ve fırsatlar yakalayabilirsiniz. Beklemediğiniz bir şekilde niyetleriniz, istekleriniz gerçekleşebilir. Kardeş ve yakın çevrenin bunda desteği olabilir. Yine sosyal çevrenizin genişleyeceği gelişmeler yaşanabilir. Yeni ortamlar, gruplar, yeni arkadaşlıklar kazandırabilir sizlere bu 15 gün.  Ani gelişen seyahatler, eğitimler de olası. Ama kariyer alanında dikkatli olmalısınız. Anlaşmaları, sözleşmeleri, atacağınız imzaları, ortaklıkları iyi irdeleyin. Yanılsamalara, kandırılmaya açık bir enerji var. Bu alanda alacağınız kararlarda da aceleci olmamakta fayda var. Sonradan üzülmemek adına. Çünkü görüş alanınız net değil. 

Hande Güç Onur

 

Tüm yazılarını göster