Kızılay geçen hafta çıkarmıştı! 2. yardım gemisi Gazze'ye dağıtılıyor....

Kızılay, geçtiğimiz haftalarda yardım gemisini yola çıkarmıştı. Kızılay gönderdiği 2. yardım gemisindeki malzemelerin Gazze’ye ulaştığını duyurdu. İşte Kızılay'ın yardım gemisinde yer alan malzemeler...

Kızılay 2. Gazze'ye yardım için çıkarılan 2. gemini ulaştığını açıkladı. Gemide bulunan malzemeler arasında temel ihtiyaç ürünleri yer alıyor.

KIZILAY TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİNİ ULAŞTIRDI

Kızılay, çadır, yatak, gıda, hijyen gibi malzemelerin bulunduğu 66 TIR’ı Gazze’ye ulaştırdığını belirtti.

Barınmaya, suya, gıdaya, elektriğe, ilaca ve tıbbi yardıma acil ihtiyaç duyan Gazze halkı için Türk Kızılay’ı, sürdürdüğü yardım faaliyetlerini Filistin Kızılayı ve Mısır Kızılayı ile iş birliği içinde gerçekleştiriyor.

Gazze’de yaşanan çatışmalardan etkilenenler için bölgeye uçaklar ve gemilerle yaklaşık bin 700 tonluk insani yardım gönderen Türk Kızılay, TIR’lara yüklediği yardım malzemelerini Mısır’daki Refah Sınır Kapısından Gazze içerisine ulaştırıyor.

BİN 500 TONLUK YENİ YARDIM GEMİSİ HAZIRLANIYOR

Gazze’deki sivil halka yardım etmek ve Türkiye’nin dayanışma gücünü göstermek için ‘Filistin’in yaralarını birlikte saralım’ sloganıyla yardım kampanyası yürüten Kızılay, yeni yardım gemisi için de hazırlıklarını yapmaya başladı. Kızılay, gemiye bin 500 tonluk yardım yüklemeyi hedefliyor.

Meteoroloji uyarmıştı: Hortum kameralara yansıdı Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu: 50 düzensiz göçmen kayıp MHP’li Ersoy’dan Özgür Özel’in paylaşımına tepki!
Sonraki Haber