Kırıkkale'de yetişen kılıçlar soğanı, verimi ve fiyatıyla çiftçilerin yüzünü güldürüyor

Kırıkkale'de yetişen ve içeriğindeki pirüvik asit miktarının fazla olması sebebiyle coğrafi işaretle tescillenen kılıçlar soğanı fiyatı ve verimiyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yetişen ve adını köyünden alan "Kılıçlar soğanı", yüksek rekoltesi ve fiyatıyla bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Kılıçlar köyünde yaşayan vatandaşların yüzde 90'ının gelir kaynağı olan soğanın kilogramı tarlada 8, tezgahta ise 12 liradan satılıyor. "Kılıçlar soğanı", içeriğindeki pirüvik asit miktarının fazlalığı sebebiyle diğer soğan çeşitlerinden ayrılıyor. Mart ayında ekimi yapılan coğrafi işaretli "Kılıçlar soğanı"nın hasadına eylülün ilk haftasında başlanıyor.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! 2 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Ankara'da sağanak etkili oldu, yollar göle döndü