Kıbrıs Kartalı Doğu Paşa son yolculuğuna uğurlandı!

Kıbrıs Kartalı lakaplı emekli Orgeneral Adnan Doğu, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. 30’uncu Jandarma Genel Komutanı da olan Doğu, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılın generallerin sonuncusuydu. Koronavirüs nedeniyle vefat eden Doğu Paşa, beton mevzilerle Yunan tanklarına geçit vermemişti.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın son generali,efsane komutan, 30’uncu Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Adnan Doğu, son yolculuğuna uğurlandı.

ORGENERAL DOĞU İÇİN ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ!

Türk Komandosu’nun kurucusu Adnan Doğu Paşa için, koronavirüs nedeniyle sınırlı bir katılım ile Gata Hastanesi önünde saat 14:00’de askeri tören düzenlendi.


AİLE KABRİSTANI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ!

“Kıbrıs Fatihi” olarak anılan Adnan Doğu Paşa’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ailesi ve yakınlarının katıldığı askeri törenin ardından, Alemdağ’da bulunan aile Kabristanı’nda, göz yaşları içinde toprağa verildi.

Cenazeye Milli Savunma Bakanlığı, TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı çelenk yolladı.


BETON MEVZİLERLE YUNAN TANKLARINA GEÇİT VERMEDİ!

“Kıbrıs Kartalı” olarak anılan Adnan Doğu Paşa, 1970-72 yıllarında Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı yaptığı dönemde Barış Gücü’nün tüm engellemelerine rağmen, Türk Alayı’nın güney ve batı istikametine yaptırdığı beton mevziler ile 20 Temmuz 1974 gecesi, Yunan tanklarına geçit vermemiş ve o gece Türk alayının imha olmasını önlemişti.


1974 BARIŞ HAREKATI’NDA ALAYI İLE DESTAN YAZMIŞTI!

Adnan Doğu Paşa, Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Barış Harekatı’nın ortasında, Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanlığı’na atanmış ve 14 Ağustos 1974 sabahı, askeri pırpırlı bir uçakla Kırnı Havaalanına indirilmiş 2. Barış Harekatına Hava İndirme Tugay Komutanı olarak katılmışt. Türk Komando Teşkilatı’nın kurucularından olan Adnan Doğu Paşa, Eğridir Dağ Komando Okul Komutanıyken, yetiştirdiği subay,astsubay,erbaş ve erler ile 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda destan yazmıştır.

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı! İstanbul'da doktora saldıran hasta hakkında yeni gelişme! ABD seçimleri öncesinde Biden ve Trump kozlarını paylaşacak
Sonraki Haber