Kemal Kınacı toprağa verildi! Aydın Doğan cenazeye katıldı!

Milliyet, Hürriyet, Günaydın gazetelerinde yöneticilik ve Star Gazetesi’nin de kurucusu Kemal Kınacı toprağa verildi. Kınacı’nın Teşvikiye Camii’nde ki cenazesine, eski tanınmış gazetecilerin yanı sıra, Aydın Doğan’ın da geldiği görüldü. Doğan’ın iki kişinin yardımı ile zor yürümesi dikkati çekti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’de gazetelerin çok okunduğu ve tirajlarını yüksek olduğu, ayrıca basında çekişmeli rekabetin yaşandığı dönemler artık geride kaldı.

KEMAL KINACI ZOR DÖNEMLER DE GÖREV YAPTI!

Siyasi alanda belirsizlikler, anarşi, kargaşa, yokluk, yoksulluk ve kuyrukların Türkiye'sinde, medya da oldukça hareketliydi. Her gazete siyasetten uzak durmaya çalışıyorsada, yine bir şekilde siyasetin içindeydi. Basının belli başlı gazeteleri, birbirleri ile haber ile tiraj rekabetinde oldukça hareketliydi. Kemal Kınacı, işte bu zor dönemlerde çeşitli gazetelerde yöneticilik yaptı. Zaman zaman gazeteye getirttiği noterle sendikadan istifa akımını başlatarak, Türk basın tarihine “sendikasızlaştırma operasyonu” getiren yönetici olarak anılsada, Kemal Kınacı gazetecilerin hakkını savunan ve veren kişi olarak tanınıyor.

CENAZE NAMAZI TEŞVİKİYE CAMİİ’N DE KILINDI!

Milliyet, Hürriyet, Günaydın gazetelerinde yöneticilik ve Star Gazetesi’nin de kurucusu, ayrıca Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Üyesi Kınacı için ilk tören Teşvikiye Camisi’nde yapıldı. Basın dünyasına emek vermiş çok sayıda eski ve tanınmış gazetecinin katıldığı Kınacı için öğlen namazı sonrası, cenaze namazı kılındı ve katılanlardan helallik alındı.

AYDIN DOĞAN CENAZEYE KATILDI!

Basın camiasına büyük emekleri geçen Kemal Kınacı’nın cenaze namazına, Doğan Medya Grubu’nun eski sahibi, uzun yıllar medyada yaralan Aydın Doğan’ın da katıldığı görüldü. Kınacı’nın cenazesinde en önde yeralsan Aydın Doğan’ıın iki kişinin yardımı ile zor yürümesi dikkati çekti. Kınacı’nın cenazesi Teşvikiye Camii’nden kılınarak Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

KEMAL KINACI KİMDİR?

Kemal Kınacı, 1933 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İstanbul Özel Gazetecilik Enstitüsü'nde mezun oldu. Mesleğe 1955 yılında İstanbul Ekspres'te başladı. Hürriyet, Milliyet, Günaydın, Star gazetelerinde genel müdür olarak görev yaptı. Evli olan Kınacı'nın üç çocuğu, beş torunu bulunuyor.

Faik Öztürk felç geçirdi! Beynine pıhtı atan Öztürk'ün son durumu İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için toz taşınımı uyarısı!
Sonraki Haber