'CHP'de genel başkana mektup yazılmaz!'

Aralık ayında İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy tarafından yazılan bir mektup alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o mektuba ilişkin ilk kez konuştu. Mektubun basına yansımasının ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisinde genel başkana mektup yazılmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediyesini ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de yeni bir siyaset anlayığını egemen kılmak istediklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, bu yeni siyaset anlayışının 'ahlaklı' bir siyasi anlayışı olduğunu söyledi. 

"Yeni siyaset anlayışımıza göre, belediye başkanı harcadığı her paranın hesabını belde halkına vermeli." diyen CHP Lideri, gizli kapaklı iş yapmanın değil, halka hesap vermenin, kul hakkını korumanın ve vatandaşı ödediği her kuruşun hakkını vatandaşa vermek gerektiğini belirtti.

CHP'nin bu anlayışla hareket eden bir siyaset anlayışı istediğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu anlayışla hizmet ettiğini belirttiği  İzmit Belediye Başkanımız bu anlayışla hareket ediyor. Hiçbir ayrım yapmıyor” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etti.

“GENEL BAŞKANA MEKTUP YAZILMAZ”

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un kendisine yazdığı mektubun hatırlatıldığı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen eleştirilere yanıt verdi.

Aralık ayında yazılan mektuba ne sözlü ne de yazılı yanıt veren Kılıçdaroğlu,  “Cumhuriyet Halk Partisinde genel başkana mektup yazılmaz arkadaşlar. Genel başkandan randevu alınır, gelinir konuşulur. Kim arzu ediyorsa telefonu açar, randevuyu ister, gelir otururuz konuşuruz. Sorunları varsa dinler, çözeriz. Onları kabul etmeyiz, doğru değil” diye konuştu.

MUHARREM İNCE SORUSUNA YANIT: HAYIRLI OLSUN DİYECEĞİZ

CHP'den 1 Mart'ta istifa ederek Memleket Hareketi'ni partileştireceği söylenen Muharrem İnce ile ilgili de soruları yanıtlayan Kemel Kılıçdaroğlu,

Parti kurmanın serbest olduğunu ve her isteyenin parti kurabileceğini ifade ederek “Hayırlı olsun diyeceğiz arkadaşlar." ifadesini kullandı.

 İHA

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber