"Kemal Bey cumhurbaşkanlığını fazlasıyla hak ediyor!"

CHP'de cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında soğuk savaş sürerken, Sözcü Gazetesi'nin önemli yazarlarından Emin Çölaşan safını belirledi. Çölaşan geçmişte çeşitli eleştiriler yönelttiği İmamoğlu'na değil, Kılıçdaroğlu'na destek verdi...

Millet İttifakı'nda, 2023 yılında yapılması planlanan seçimde Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışılmaya devam ediyor.

Adaylık yarışının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçeceği netlik kazanırken, ipi kimin göğüsleyeceği konusunda belirsizlik de sürüyor..

CHP lideri Kılıçdaroğlu aday olmak istediğini kamuoyuna ilan etse de, kendi partisinin belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu ise aday gibi davranmaya devam ediyor.

Parti ve ittifak içindeki bu bilek güreşi devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na beklediği ve bugüne kadar pek de bulamadığı destek Sözcü yazarı Emin Çölaşan'dan geldi. Çölaşan bir yandan Kılıçdaroğlu'nu adaylığını kamuoyuna erken ilan ettiği konusunda eleştirdi, diğer yandan ise adaylığın hakkı olduğunu vurguladı.

CHP liderinin geçtiğimiz gün yaptığı "Kandil'i yerle bir edeceğim'  açıklaması üzerinden konuya değinen Çölaşan, "Oysa bu ifade yerine “Kandil'i yerle bir edeceğiz” demesi daha şık olurdu. Olabilir, Kemal Bey cumhurbaşkanlığını fazlasıyla hak etmektedir ama bunu ima yoluyla, dolaylı yollarla bile olsa açıklamak için henüz erkendir." ifadelerini kullandı.

Bu gibi konularda yapılan erken açıklamaların "karşı cepheyi güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağını" savunan Çölaşan şöyle devam etti;

"Nitekim AKP-MHP cephesi bugüne kadar gayet iyi giden Millet İttifakı'nın arasına nifak sokup aralarını bozmak için elinden geleni ardına koymuyor.

İktidarın elinden kayıp gitmekte olduğunu gören karşı taraf, özellikle de medya güçleri şimdi panikte.

Ellerindeki tek çare, mümkünse Millet İttifakı'nı bölmek."

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber