Kedi sahipleri dikkat: Bu ruh hastalığından muzdarip olabilirsiniz...

Avustralya'da gerçekleştirilen son tıbbi araştırmalara göre, bir kedi sahibi olmak şizofreni riskini iki katına çıkarabilir. Bu sonuçlar, 11 farklı ülkede, ABD ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere 44 yıl boyunca yayımlanan 17 çalışmanın kapsamlı bir analizine dayanıyor ve bulgular, Schizophrenia Bulletin dergisinde yayımlandı.

Queensland Mental Sağlık Araştırma Merkezi'nden araştırma ekibi, kedilere maruz kalan bireylerin genel anlamda şizofreni ile ilişkilendirilmiş bozuklukları geliştirme olasılığının yaklaşık olarak iki katı olduğunu bildirdi. Analiz, yıllar boyunca gerçekleştirilen çeşitli çalışmalardan elde edilen verileri içeriyordu ve kedi maruziyeti ile şizofreni riski arasında tutarlı bir ilişki ortaya koydu.

''Galatasaray'ya yenileceklerini bildiği için çıkmadılar o maça!'' Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Meteorolojiden 11 il için kuvvetli yağış ve kar uyarısı! 7 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı! İşte o kararlar... Eyvah! Fenerbahçe'ye Kim Min-Jae'den sonra bir ağır darbe daha geliyor